Voorzitter Mark Smidt, Fred Westland en Jaap van de Bergh zetten samenwerking graag voort.
Voorzitter Mark Smidt, Fred Westland en Jaap van de Bergh zetten samenwerking graag voort. Eip Janssen

Trainers CKV Reehorst’45 verlengen

30 januari 2021 om 14:00 Korfbal

EDE ,,Wij verbinden ons graag weer een jaar aan CKV Reehorst’45. Maar wel met de hoop dat het coronavirus ons de mogelijkheid geeft een volledig seizoen zowel in de zaal als op het veld af te werken”, openen Jaap van de Bergh en Fred Westland.

Eip Janssen

De trainers Jaap van de Bergh (hoofdmacht) en Fred Westland (tweede team) hebben het goed naar hun zin bij CKV Reehorst’45. Beide trainers zitten al heel lang in de korfbalwereld.

,,Voordat ik bij CKV Reehorst tekende was ik (Jaap van de Bergh, red.) actief bij het Veenendaalse SKF. Ik (Fred Westland, red.) heb mijn laatste korfbalroots liggen bij het Wageningse VADA. Waarom bijtekenen bij CKV Reehorst’45? Een goede en gezellige vereniging waar het familiare gevoel samengaat met presteren”, vinden beiden.

WE Wat in het gesprek opvalt is dat beide trainers veel praten in de ‘we’ vorm.

,,Dat komt in de eerste plaats omdat we een echt hecht korfbal duo vormen. Het klikt goed tussen ons. Daarnaast denken we hetzelfde over een aanvallende vorm van korfbal. Bij ons en de club is het tweede team geen aanhangsel van het eerste. Een hoofdmacht kan niet zonder een goed tweede team. Spelers die even niet in de hoofdmacht kunnen worden opgesteld moeten speeltijd in het tweede krijgen. En omgekeerd moet een speler die in het tweede goed presteert de mogelijkheid omhoog krijgen. Daarover bestaat tussen ons geen verschil van mening. Het mooie is dat het tweede en eerste team vrijwel altijd na elkaar spelen. Dat geeft ons beiden de mogelijkheid de prestaties van individuele spelers goed te volgen”, gaan de trainers verder.

KLASSE De hoofdmacht CKV Reehorst speelt op het veld in de derde klasse. In de zaal is de Edese korfbalclub tweedeklasser. Een competitie die dit seizoen vanwege corona niet werd gespeeld. De reserves komen zowel in de zaal als op het veld uit in de derde klasse. ,,Een seizoen in beide korfbaltakken gepromoveerd. En dit seizoen bij de coronabreak stonden we weer bovenaan”, glundert Fred Westland.

,,Het is jammer dat er geen of nauwelijks competitie gespeeld kan worden. Maar het coronavirus ontziet niet alleen onze sport maar vrijwel alle amateursporten. Dat maakt dat wij nu het derde seizoen ingaan maar eigenlijk nauwelijks een seizoen hebben kunnen voltooien. Een klein beetje hoop is er dat dit veldseizoen nog wordt voltooid. We hebben individueel via Zoom getraind. En verwachten op hele korte termijn de training in het echt te hervatten. Zorgen dat we klaar zijn in het geval dat competitiehervatting mogelijk is. We laten dus niets aan het toeval over”, gaat het duo verder.

Maar de heren zaten niet stil en proberen zich op een ander terrein binnen de club verdienstelijk te maken.

,,Al jaren was de club op zoek naar een goede rode in ons geval blauwe (shirt, red,) draad binnen de vereniging. Er wordt door de technische commissie gewerkt aan een document dat daarvoor houvast biedt. Wij zijn graag bereid daaraan een bijdrage te leveren.”

SELECTIE Beide trainers verwachten niet dat de selectie veel zal veranderen. ,,Nee, veel verloop wordt er niet verwacht. Er staat nu een goede selectie waarmee CKV Reehorst ’45 wel even verder kan. Wat wij hopen? Dat de veldcompetitie misschien nog, enigszins aangepast desnoods, kan worden uitgespeeld. Maar voorop staat daarin de bestrijding van het coronavirus en de mogelijkheden. Het moet wel verantwoord zijn”, sluiten Van de Bergh en Westland af.

Voorzitter Mark Smidt is blij dat de samenwerking wordt voorgezet. ,,Dat klopt. Met beide trainers weten we wat we in huis hebben. Dat is niet alleen gebaseerd op resultaten maar ook hoe zij binnen de club functioneren.” De preses stipt de coronacrisis aan. ,,Dat geeft op allerlei gebied beperkingen. Maar wij proberen daar als club creatief mee om te gaan. Je ziet vandaag (zaterdag, red.) dat de jeugd volop aan bod komt. Het is voor zover mogelijk binnen de regels een drukte van belang. Ouders werken mee om toe te zien dat de coronaregels worden gevolgd. Daar zijn we als bestuur blij mee. Heeft corona alleen maar nadelen? Op het eerste gezicht zou je dat wel zeggen. Maar door onze aanpak is het ledental zelfs gestegen. Laten we dat als club koesteren. Of dat bij elke sportvereniging ook zo is weet ik niet. Maar hier bij CKV Reehorst’45 zien we dat de inspanningen worden beloond. Dat is winst naar de toekomst.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie