Uitblinkster Renée van Ginkel
Uitblinkster Renée van Ginkel Theo Beumer

‘DVO spelers moeten in de spiegel gaan kijken’

31 januari 2021 om 10:53 Korfbal

BENNEKOM Met een voorsprong van zeven punten (14-7) leek DVO/Accountor al vroegtijdig een gat te slaan tegen KCC/CK Kozijnen. Maar in deze knotsgekke, bizarre en spannende ontmoeting werd de score compleet op zijn kop gezet, getuige de voordelige marge van vier voor de bezoekers. Uiteindelijk wisten de Bennekommers nog net langszij te komen: 26-26.

Vraag is wat er gebeurde tussen acht minuten voor de rust en acht minuten voor het einde. Tegenover vijf DVO doelpunten, stonden liefst zestien KCC treffers. ,,Wij hielpen met individuele fouten KCC terug in de wedstrijd’’, keek Richard van Vloten terug. ,,Waar wij hadden moeten doordrukken, kregen zij het gevoel dat er wat te halen viel.’’

,,Aanvallend werd te snel gekozen voor eenschotsaanvallen. In verdedigend opzicht werden vooral individueel de afspraken niet nagekomen. In de rust, bij een 14-12 stand, geprobeerd een en ander recht te zetten. De marge ging even naar vier (17-13), maar daarna waren er weer veel individuele fouten. Wonder boven wonder weet je door een mooi afstandschot van Daniëlle Boadi langszij te komen. En in de laatste minuut kreeg KCC nog drie schotkansen. Dan moet je uiteindelijk blij zijn met een punt’’, wist ook de trainer/coach.

,,Wij kunnen het ons alleen maar zelf verwijten dat je de wedstrijd niet wint. Wij waren KCC de baas. Na een moeizaam begin, wisten we vanaf 6-6 de stand door te trekken naar 14-7. We hadden hen op de rug liggen. Allen verzuimden de genadeklap te geven.’’

,,Na afloop heb ik in de korte nabespreking gevraagd of iedereen zelf in de spiegel wil kijken. En dan ben ik wel benieuwd wat dan komende week de antwoorden zijn’’, stelde Van Vloten, die wel een paar uitzonderingen benoemde. ,,Renée van Ginkel speelde heel goed, was buitencategorie. Ook Adriënne van Ofwegen schakelde haar tegenstandster uit. Robbe de Wit kon ook terugzien op een prima wedstrijd.’’

Zaterdag is er de wedstrijd bij DOS, wat juist een heel sterke opening van het seizoen kent. Trainer is oud DVO speler Edwin Bouman. ,,Zij doen het inderdaad heel goed. Wij kunnen onze borst nat maken’’, sluit Richard van Vloten af. DVO heeft nu na drie duels een punt.

Doelpunten DVO: Robbe de Wit 6, Renée van Ginkel 5 , Daniëlle Boadi en Koen van Roekel 4, Adriënne van Ofwegen en Gertjan Meerkerk 2, Roos Scherrenburg, Chris van Haren en Loïs Bakker 1.