Afbeelding
Persburo Dick van der Veen

KNMI: ‘Code oranje vanwege verraderlijke gladheid door ijzel’

1 februari 2021 om 07:20 Verkeer en vervoer

EDE (ANP) In het midden en noorden van Nederland is in de nacht van zondag op maandag en maandagmorgen kans op gladheid. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd in de provincies Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel, Friesland en Drenthe vanwege “verraderlijke gladheid door ijzel”. In Groningen geldt code geel omdat plaatselijk kans is op gladheid door ijzel, ijsregen en/of sneeuw. ,,Ga niet de weg op als het niet echt nodig is”, zegt Robert Vriezen van de ANWB.

Op meerdere plaatsen in het land zijn ongelukken gebeurd door de gladheid, meldt de ANWB. Zo was op de A9 van Alkmaar richting Amsterdam een ongeval. De A5 is bij de aansluiting met de A10 in beide richtingen dicht wegens ongevallen. Meerdere verbindingswegen zijn dicht. Ook elders in Noord-Holland zijn veel problemen op de weg door de gladheid.

De A12 vanaf de Duitse grens richting Arnhem is eveneens dicht wegens een ongeluk. Ook op de A1 van Hengelo richting Apeldoorn was een ongeluk, waardoor twee rijstroken dicht zijn.

Winterse neerslag trekt over het midden en noorden van het land, waar het ongeveer 4 graden kan vriezen.

Volgens het KNMI verdwijnt de gladheid maandag in de tweede helft van de ochtend weer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie