De ijsbaan ligt nu nog onder water. ,,De vorst zal ons verder moeten helpen."
De ijsbaan ligt nu nog onder water. ,,De vorst zal ons verder moeten helpen." Edese IJsvereniging

Schaatskoorts bij Edese IJsvereniging: ‘Maar de sneeuw maakt het spannend’

5 februari 2021 om 11:52 Overig

EDE Bij de Edese IJsvereniging is de schaatskoorts al flink aanwezig want vanaf komende zondag gaan we een vorstperiode in van waarschijnlijk minimaal vijf dagen. Of de sneeuw nog een rol gaat spelen in deze ijspret is nog even afwachten. ,,De vorst zal ons verder moeten helpen”, aldus de voorzitter Hans Silvis. 

Volgens Hans Silvis is de schaatskoorts al de hele winter aanwezig bij de leden en de vrijwilligers van de Edese IJsvereniging. Door de coronamaatregelen is het namelijk nauwelijks mogelijk voor de leden om nog in de binnenhallen in Nijmegen en Deventer te schaatsen. 

SNEEUW De ijsmeesters houden de weersverwachtingen goed in de gaten en voornamelijk de sneeuwval. De sneeuw kan namelijk een probleem veroorzaken voor het ontwikkelen van een mooie ijslaag. Volgens de voorzitter kan de sneeuw een dag verlies opleveren. ,,De sneeuw maakt het spannend.”

AVONDKLOK In november vorig jaar is er een aangepast protocol gestuurd naar de gemeente waarin aangepaste schaatstijden zijn voorgelegd. Hierin staat dat iedereen om 20.00 uur van het ijs af moet zijn zodat de ijsmeesters de baan nog op orde kunnen maken en ook om 21.00 uur thuis kunnen zijn voor de avondklok. Vervolgens zullen zij om 6.00 beginnen met het opspuiten van de ijsbaan zodat de baan om 9.00 uur weer open kan. 

CORONAMAATREGELEN Door de huidige maatregelen is het schaatsen op natuurijs anders dan anders. ,,Mensen kunnen komen om te sporten en als ze zin hebben om te schaatsen, maar de functie van een gezellige ontmoetingsplek kunnen we helaas niet realiseren,” aldus de voorzitter. Er is een mogelijkheid om een tijdsblok te reserveren waarbij maximaal 100 mensen per blok aanwezig zijn. Hans Silvis benadrukt dat ze er alles aan doen om zich aan het beleid van de coronamaatregelen te houden. En als het blijkt dat maximaal 100 man toch te druk is zullen zij dit aantal aanpassen.

De eerste dag dat de ijsbaan open is wordt de baan alleen opengesteld voor de leden van de Edese IJsvereniging. Daarna zullen alle Edenaren de schaatsen aan kunnen trekken.

De ijsbaan ligt nu nog onder water. ,,De vorst zal ons verder moeten helpen."
De ijsbaan ligt nu nog onder water. ,,De vorst zal ons verder moeten helpen."
Edese ijsbaan in 2019.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie