Wolfgang Kriesel (73) was de eerste bewoner van De Gelderhorst die gevaccineerd werd met het coronavaccin.
Wolfgang Kriesel (73) was de eerste bewoner van De Gelderhorst die gevaccineerd werd met het coronavaccin. De Gelderhorst

Coronavaccin en bossen bloemen voor bewoners De Gelderhorst

5 februari 2021 om 19:58 Zorg Coronavirus

EDE Alle bewoners van woonzorgcentrum De Gelderhorst in Ede zijn afgelopen donderdag gevaccineerd tegen corona. Wolfgang Kriesel (73) was de eerste bewoner die gevaccineerd werd met het coronavaccin. ,,Ik ben blij dat ik de prik heb gehad, ik voel me een stuk veiliger”, zegt hij.

De bewoners werden door eigen verpleegkundigen geprikt en kregen na afloop van de vaccinatie koffie met gebak. Volgens woordvoerder Monte Gardenier zijn alle bewoners erg blij met de vaccinatie en voelen ze zich al een stuk veiliger. Over drie weken volgt de tweede vaccinatie. 

CORONABESMETTINGEN Eind december werd Gelderhorst hard getroffen door corona, er waren enkel 10 bewoners die niet besmet waren. Militairen hebben meegeholpen in de zorg en hun kennis overgedragen aan het personeel van het woonzorgcentrum. Gardenier spreekt van een vertrouwd gevoel nu ze deze kennis overgedragen hebben gekregen. 

Alle afdelingen in Gelderhorst zijn inmiddels weer open. ,,We zijn heel voorzichtig aan het kijken wat de mogelijkheden zijn”, aldus de woordvoerder. Ook hopen ze vanaf volgende week weer één persoon per dag op bezoek kunnen laten komen bij de bewoners op hun kamer.

HONDERDEN BOSSEN BLOEMEN Het Edese zorgcentrum voor oudere doven ziet dus inmiddels weer licht aan het eind van de tunnel, na de zware tijd die geweest is. Wat daarbij ook helpt zijn de bloemen die vrijdag bezorgd werden. Honderden bossen bloemen werden afgeleverd, bestemd voor bewoners en medewerkers van het woonzorgcentrum.

De Gelderhorst kreeg de bloemen omdat het de Facebookactie van Achterberg Schilder en Onderhoud gewonnen heeft. De bossen bloemen zijn vanmiddag corona proof op 1,5 meter afgeleverd bij het woonzorgcentrum Gelderhorst. Vrijwilligers hebben alle bloemen al rondgebracht bij de bewoners, dus alle bewoners hebben hun bosje bloemen ontvangen.

,,We zijn in de watten gelegd door de mensen, met eerst de shirt-actie en de stroopwafels, nu dit”, besluit Monte Gardenier.  ,,Maar er is veel meer medeleven geweest, kaarten, taarten, koekjes, zeepjes, kerstkransen, hartverwarmend.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie