Afbeelding
Openbaar Ministerie

Twee aanhoudingen na inbraak in recreatiewoning in Otterlo

6 februari 2021 om 11:17 Inbraak

OTTERLO Een 31-jarige man is donderdag aangehouden op verdenking van inbraak in twee recreatiewoningen. Begin januari werd al een vrouw van 33 aangehouden op basis van dezelfde verdenking. De inbraken vonden plaats in Otterlo en Emst.

De inbraken in beide recreatiewoningen vonden plaats in de eerste week van juni vorig jaar. In beide gevallen bleek uit sporenonderzoek dat de verdachten na de inbraak waarschijnlijk enige tijd in de recreatiewoningen bleven om van de voorzieningen gebruik te maken. Ook zijn spullen ontvreemd. Zowel in Otterlo als Emst werd de inbraak pas later ontdekt.

Op basis van aangetroffen sporen kwam de politie tijdens het onderzoek dankzij een DNA-match op het spoor van twee verdachten. Een man van 31 en vrouw van 33, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats. Uiteindelijk heeft dit de afgelopen weken tot de aanhouding van de twee verdachten geleid. Beiden zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie