Van Gent Finaleweken: SDS '55 doet goede zaken

12 mei 2018 om 18:35 Sport/sport

WEKEROM SDS '55 won bij Rood Wit '58 met 0-1.

,,Een hele belangrijke zege die ons enige lucht verschaft", meende SDS '55 trainer Marcel van der Hoop.

Hij sprak van een verdiende overwinning die al eerder veiliggesteld had moeten worden.

,,Met een fitte selectie (behoudens de van een beenbreuk herstellende Henk Groeneveldt, red) kon ik aantreden. De spanning op de bank was soms om te snijden. Ik ben jaren ouder geworden", grapte de trainer.

SDS wist dat slechts puntenwinst de ploeg afstand kon doen nemen van een P/D plaats richting vierde klasse.

,,In de eerste helft kregen we de nodige kansen. Maar Arie de Jager trof de paal en later een keer net naast. Ook Kevin van der Horst en Lennart Ploeg zagen dat de keeper van de thuisclub in uitmuntende vorm was", had Van der Hoop genoteerd.

In de tweede helft ging SDS door waar het gebleven was. ,,Maar de echte beloning een voorsprong bleef voorlopig uit. Achterin werd behoudens een schoot dat bijna in de kruising vloog niets weggegeven. Een dertien minuten voor tijd eindelijk de verlossing. Een streep van Frank de Jong (archieffoto)  over zeker twintig meter was de Puttense doelman te machtig", haalde Van der Hoop opgelucht adem.

In het laatste kwartier zette Rood-Wit een alles of niets offensief in. ,,SDS liet de kans op 0-2 via Arie de Jager en Marco Bouw liggen. Het was peentjes zweten", aldus Marcel van der Hoop.

SDS '55 steeg door de zege naar de negende plaats. De Wekerommers verzamelden 27 punten. Daarna volgen Otterlo (25), Hulshorst (25), V.V. Barneveld (25) en Stroe met 22 punten.

,,Twee van deze ploegen moeten P/D-wedstrijden spelen. We zijn er nog lang niet maar als we zaterdag tegen Hoevelaken kunnen stunten komen we een heel eind", besloot Marcel van der Hoop na afloop.