Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Harskamp laat kansen op winst liggen

12 mei 2018 om 18:56 Sport/sport

HARSKAMP Harskamp verloor de thuiswedstrijd tegen het Uddelse Prins Bernard met 0-2.

,,Ook de gasten maken net als Harskamp een matig seizoen door. Als ik de wedstrijd de revue laat passeren had een winst aan Harskamp zijde niet misstaan. Maar er werd niet gescoord. En dat deed de tegenstander wel", ging Harskamp trainer Bob Jansen licht teleurgesteld van start.

Met good-old Arnand van Norel (zijn elftal was vrij, red) in de gelederen werd Prins Bernard gelijk onder druk gezet.

,,De eerste helft was van beide kanten niet geweldig. Dat er met een 0-0 stand werd gerust, zonder echte kansen over en weer zegt genoeg."

In de tweede helft was Harskamp veel gevaarlijker. ,,Ik had aangegeven dat we minstens gelijkwaardig waren. Dus moest er voor een doelpunt worden gegaan. De kansen waren er ook wel", had Jansen genoteerd

De trainer zag Arnand van Norel na een vrije trap van Andy Waaijenberg op de lat koppen. Van Norel schoot ook een keer rakelings naast.

,,Het geluk zat ons niet mee. Jordi van de Krol schoot eveneens in kansrijke positie voorlangs. En dan word je in de omschakeling verrast. Prins Bernard kon zomaar richting doelman Detmar Hardeman gaan. Hij was kansloos op de inzet: 0-1", baalde de trainer.

Joël Hendriks liet een kans op de 1-1 liggen. Het lobje ging rakelings naast het verlaten doel. ,,En dan een uitval van Prins Bernard. De bal komt van de lat terug en iedereen blijft verschrikt staan. Behalve een Prins Bernard speler die alert reageerde: 0-2", sipte Jansen.

De zeer goed spelende Joël Hendriks ging alleen op de keeper af. Werd rand zestien meter getorpedeerd. De vrije trap van Laszlo Welker ging rakelings naast. Een strafschop en een kaart was meer terecht geweest. Maar het mocht niet zo zijn", besloot Bob Jansen.

Harskamp, dat hekkensluiter blijft in de vierde klasse met twee punten, leed de achttiende nederlaag van dit matige seizoen.