Van Gent Finaleweken: Advendo'57 verliest wedstrijd in eerste acht minuten

12 mei 2018 om 18:58 Sport/sport Finaleweken 2018

EDERVEEN ,,Ik heb het in mijn 20-jarige carrière als trainer nog niet mee gemaakt. Dat we de eerste acht minuten al op 3-0 achter komen. In feite verlies je dan al de wedstrijd'', concludeerde Jan Fluit na het 4-2 verlies van Advendo'57 bij Veenendaal.

,,De hele verdediging liep te schutteren'', gaf de trainer als oorzaak. ,,Mark van Kessel ging bij de 1-0 in de fout. Henry van den Dikkenberg (op archief foto)  leed balverlies bij de 3-0. Het leek nergens op. Als je zo speelt, verlies je ook van een vijfdeklasser. Het is dat invaller doelman Gerben Hendriksen goed keepte. Anders was het bij rust al 5 of 6-0 geweest.'' Sjoerd Snijders, Sander van der Laan en Jordy van Olderen waren de Veenendaalse schutters.

Fluit nam in de rust maatregelen en ging één op één spelen. Peter Roks keerde na bijna anderhalf jaar blessureleed weer terug in het eerste elftal. Eerst scoorde Sven van Asselt nog de 4-0. ,,Wij kregen de tweede helft vier, vijf dotten van kansen. Jaap van Doorn maakte de 4-1, maar had er nog wel twee, drie kunnen scoren. Uit een corner van Martijn van den Dikkenberg maakte Evan van Plaggenhoef nog de 4-2.''

,,Uiteindelijk verlies je dus in de eerste acht minuten. De wedstrijd begon om al 13.30 uur. Misschien dat we nog niet wakker waren. We waren in ieder geval collectief afwezig. Het verlies betekent ook dat de theoretische kansen op een periode voorbij zijn. Het is nu gewoon het uitspelen van de competitie'', weet ook Jan Fluit.