Afbeelding
Gemeente Ede

Vaccinatieprogramma in Ede van start bij de Reehorst

8 februari 2021 om 12:54 Corona Coronavirus

EDE De GGD is maandag gestart met vaccineren tegen het coronavirus in Ede. In de sporthal achter hotel- en congrescentrum de Reehorst kunnen de eerste Edenaren een vaccinatieprik komen halen. De omstandigheden zijn niet echt ideaal: het vriest, er staat een straffe oostenwind, de gevoelstemperatuur daalt van tien tot vijftien onder nul en op sommige weggedeelten is het glad. Rijkswaterstaat vraagt deze morgen niet de weg op te gaan. Oudere Edenaren is per brief gevraagd een vaccinatie tegen Covid-19 te halen.

De eerste afzeggingen zijn er, begrijpelijkerwijs, ook. Een woordvoerder van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) kan zich dat voorstellen. ,,Dat is vervelend voor de mensen die het betreft, maar via het callcenter kunnen mensen bellen om de afspraak te verzetten. Ga weloverwogen op pad, zeggen wij tegen de mensen.” 

TWEEDE LOCATIE De gemeente Ede heeft gezorgd voor een veilige omgeving in en rond de locatie. De bedoeling is te komen tot 500 vaccinaties per dag, maar dat zal vandaag naar verwachting niet worden gehaald. Op enige termijn wil de VGGM komen tot 4000 vaccinaties per dag, op zes locaties ,,afhankelijk van het aanbod.” Ede is, na Papendal, de tweede locatie in Gelderland-Midden waar gevaccineerd wordt. Op Papendal zijn vanaf 15 januari ruim tienduizend vaccinaties gezet.

Burgemeester Verhulst bezocht de locatie maandagmorgen om bezoekers en medewerkers te verrassen met een voorjaarsattentie. ,,Ik ben blij dat er nu een vaccinatielocatie is die dichterbij is voor de mensen uit Ede”, zegt Verhulst. ,,Zeker met deze weersomstandigheden. Vaccineren is belangrijk, laten we er vaart mee maken.” 

VERSNELD De locatie in Ede is een week eerder geopend dan gepland. ,,Toen we van de Rijksoverheid doorkregen dat we de komende tijd meer vaccins ontvangen, hebben we besloten om deze locatie versneld te openen”, aldus Henk Bril, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Gelderland-Midden. ,,Daar is met man en macht en in weer en wind aan gewerkt en het maakt me trots dat we vandaag al de eerste ouderen in Ede kunnen vaccineren.” 

Tot mei worden stap voor stap extra vaccinatielocaties geopend, verspreid over Gelderland-Midden. Na ontvangst van een uitnodiging kunnen mensen bellen met een landelijk callcenter voor het maken van een afspraak bij een locatie in de buurt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie