Gaat de bal weer rollen?
Gaat de bal weer rollen? Ab Donker

Ede Cup organiseren blijft goed alternatief

9 februari 2021 om 10:28 Voetbal

EDE ,,Er is vorige week met alle Edese clubs online overlegd. Een idee om de strijd om de Ede Cup nieuw leven in te blazen is vrijwel unaniem aanvaard”, laat BEV-voorzitter Willem van Ginkel weten.

door Eip Janssen

,,Het allerbelangrijkste is wanneer en op welke manier er weer gespeeld mag worden. Dat bepaalt voor een groot gedeelte de routekaart.”

De KNVB heeft ook plannen wanneer de reguliere competitie niet uiterlijk 10 april mag worden hervat: een Regio Cup organiseren. ,,Half februari kunnen de clubs aangeven of zij daaraan mee willen doen. Op welke wijze de KNVB de indeling van de clubs wil regelen, is mede afhankelijk van de animo. Ik sluit op dit moment niets uit. Het uiteindelijke doel van de KNVB is wel om de reisafstanden zo gering mogelijk te houden. Dan kom je algauw uit op een straal van pakweg Ede, Wageningen en/of Veenendaal”, gaat Van Ginkel verder.

Of het een idee is de Ede Cup aan te bieden als alternatief voor de KNVB Regio Cup? ,,Dat kan. Maar nogmaals, er zijn allerlei ideeën. Maar je moet willen samenwerken. Daarom wachten wij eerst af of de competitie nog wordt hervat. Daarna wat de KNVB wil met de Regio Cup. En parallel daaraan werken we aan een uitwerking van het idee om de Ede Cup te spelen. Behoudens SV Harskamp hebben inmiddels alle clubs uit de gemeente Ede gezegd positief ten opzichte van ons voorstel te staan”, besluit de BEV-preses.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie