DTS vrouwen maatje te groot voor RCL

12 mei 2018 om 21:47 Sport/sport Deel je nieuws

In Leiderdorp speelden de vrouwen van DTS zaterdag tegen de nummer 11 van de ranglijst, RCL. De ranking was zichtbaar in het veld; DTS was de ploeg die het spel maakte en dominant was. Doelpunten bleven echter nog even uit. Tot Sofie Houba in de 35e minuut de verlossende 0-1 scoorde. Na rust gaf DTS was meer gas en werd het steeds gevaarlijker voor het vijandelijk doel. RCL had steeds meer moeite om de aanvallen van DTS af te weren. In de 60e minuut kwam Eveline Zech in het veld voor Willeke Pater. Zech had het geluk aan haar zijde deze middag en scoorde binnen het half uur maar liefst viermaal. De 0-2 schoot zij op aangeven van Sofie Houba binnen in de 62e minuut. Twaalf minuten later schoot Zech de 0-3 over de keepster nadat zij de bal had veroverd van de laatste vrouw. Nog eens vier minuten later was daar haar hattrick toen zij een perfecte vroege voorzet van Daphne van Kruistum kon binnentikken. In de slotfase kopte Zech een fraaie voorzet van Ilse van der Zanden bij de tweede paal in de verre hoek en bracht hiermee de eindstand op 0-5. Ook koploper Saestum wist weer te winnen. Volgende week de één-na-laatste wedstrijd van het seizoen tegen hekkensluiter Barendrecht. DTS moet winnen, maar is zelfs dan afhankelijk van Saestum of het nog kans maakt op de titel.