Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (39)

17 februari 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 22 februari 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 39’, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 38:  Ede, Kazernelaan: graffiti gebouw 85, achter Mauritskazerne. 

Winnaar: Rosanne van Klaveren, Ede.      

LEZERS MAILDEN OOK:

Judith Scheepstra (Den Haag): een leuke manier om Ede beter te leren kennen ;-) Dit is een (deel van een) muurschildering op één van de gebouwen op het terrein van de voormalige Mauritskazerne aan de Kazernelaan in Ede. Het schilderij is gemaakt door El Rojo Cafarnas in het kader van het World Food Center.

Miel Verhelst: de oplossing van fotoquiz 38 is een muurversiering van Roots Innovation Hub (World Food Centre) gebouw 85, Nieuwe Kazernelaan 2 in Ede. Dit is een vestigings- en experimenteercentrum voor Starts-ups en Scale-ups.

Henri van Veldhuizen: hallo redactie Ede-Stad. Op de foto is een muurschildering te zien van het Street Art Festival in september 2018. Gemaakt door de Spaanse Graffiti Artiest El Roja Cafarnas. De tekening is een initiatief van het World Food Centre en Astrant Ede en heeft daar dan ook een link mee, Wereldbol. Op de andere helft van de muur is een vrouw te zien met een assortiment aan fruit (food). Locatie is een voormalig legeringsgebouw van de Mauritskazerne aan de Kazernelaan 2 in Ede. Voormalige gebouw 85. Gebouw heeft na zijn legeringsfunctie nog dienst gedaan als noodopvang voor Asielzoekers (2015). Daarna is het tot medio vorig jaar in gebruik geweest als studentenhuisvesting. Locatie ca. 70 meter achter de Mauritskazerne in oostelijke richting.

Oplossing fotoquiz 38:  Ede, Kazernelaan: graffiti gebouw 85, achter Mauritskazerne.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie