Korfballers Reehorst '45 met gemak langs Koveni

12 mei 2018 om 23:29 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 12 mei nam Reehorst ’45 het op tegen Koveni uit Nieuwegein. Reehorst ’45 kent het spel van Koveni en kon zich daarop dus ook ook goed voorbereiden.

De score werd geopend door Sander van Cappellen. Na twee door Reehorst ’45 gemiste vrije ballen scoorde Anna Struik de 2-0. Daarna kreeg Koveni een vrije bal, maar het schot werd op geweldige wijze geblokt door Nicole de Lugt. Daarna kon Thomas den Ouden door mooi samenspel in de aanval de 3-0 inschieten. De 4-0 werd door Ilse Snitselaar ingeschoten en Sander van Cappellen maakte daar 5-0 van. De volgende twee doelpunten waren van Koveni (5-2). Met nog 10 minuten op de klok zette Reehorst ’45 er vaart achter. Met drie afstandschoten van Niels van Golberdinge en Sander van Cappellen kwam de stand op 8-2. Vlak voor rust deed Reehorst ’45 er nog een schepje bovenop, doordat Thomas den Ouden en Niels van Golberdinge beiden nog een keer wisten te scoren. De ruststand was 10-2. Het spel van Reehorst ’45 liep lekker en alle spelers werkten hard. Koveni had het moeilijk en rondde niet af. Direct na de rust scoorde Nicole de Lugt een vrije bal (11-2). Daarna had Reehorst ’45 verdedigend een mindere fase. Met drie doelpunten op rij kwam de stand op 11-5, maar Reehorst ’45 vond het eigen spel weer terug en bouwde de voorsprong uit. Nicole de Lugt maakte de 12-5, waarna Koveni de 12-6 scoorde. Ilse Snitselaar scoorde een mooi balletje achter de korf (13-6), maar Koveni wist toch weer mee te scoren (13-7). In de fase daarna trok Reehorst ’45 de wedstrijd volledig naar zich toe. Je kon aan de spelers van Reehorst ’45 duidelijk zien dat ze er plezier in hadden, ondanks de warme weersomstandigheden. Met vijf doelpunten van Sander van Cappellen, Niels van Golberdinge, Ilse Snitselaar en Anna Struik deelde Reehorst ’45 de finaleslag uit en kwam de stand op 18-7. Koveni wist nog wel te scoren (18-8), maar Reehorst ’45 vond de voorsprong nog niet groot genoeg. Met nog drie doelpunten op rij van Thomas den Ouden, Niels van Golberdinge en Anna Struik werd het 21-8. Aan het eind van de wedstrijd lukte het Koveni nog om de eindstand op 21-10 te zetten. Dikke winst voor Reehorst ’45.

De volgende wedstrijd van Reehorst ’45 wordt gespeeld op zaterdag 26 mei 2018 om 15.30 uur tegen Skunk in Nijmegen.

Scores: Sander van Cappellen (6), Niels van Golberdinge (4), Anna Struik (3), Ilse Snitselaar (3), Thomas den Ouden (3), Nicole de Lugt (2)