Afbeelding
Sporten in coronatijd

Sporten in coronatijd

12 februari 2021 om 09:24 Partnercontent

Waarom is lichaamsbeweging belangrijk tijdens de COVID-19-pandemie?

Onder normale omstandigheden is regelmatige lichaamsbeweging voor iedereen essentieel. Hier zijn echter een paar redenen waarom lichaamsbeweging vooral cruciaal is tijdens de COVID-19-pandemie: onderzoek toont aan dat regelmatige lichaamsbeweging met matige intensiteit immuunversterkende voordelen heeft die uw lichaam kunnen helpen bij het bestrijden van infecties, waaronder COVID-19. Lichaamsbeweging kan gewichtstoename voorkomen: het kan u helpen extra calorieën te verbranden die worden veroorzaakt door veranderingen in het voedingspatroon en de effecten van sedentaire activiteiten te compenseren.

Andere voordelen

Oefening vermindert ook stress en angst. Lichaamsbeweging is een bewezen stemmingsverhoger en kan volwassenen helpen stressniveaus te verminderen en emotionele veerkracht op te bouwen. Ook verbetert lichamelijke oefening de slaap. Er zijn aanwijzingen dat regelmatige lichaamsbeweging u helpt sneller in slaap te vallen en de slaapkwaliteit verbetert - en van een goede nachtrust is ook gebleken dat het uw immuunsysteem stimuleert. Oefening kan vooral gunstig zijn voor oudere volwassenen en mensen met chronische gezondheidsproblemen, zoals diabetes, artritis of hartaandoeningen. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om balans, flexibiliteit, kracht, mobiliteit en cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Bovendien kan het de energie en het algehele welzijn stimuleren.

Hoe kan ik fysiek actief blijven ondanks COVID-19-sluitingen?

Er zijn veel manieren waarop u actief kunt zijn, zelfs als u besluit om niet naar een sportschool te gaan. U kunt bijvoorbeeld een nieuw oefenprogramma voor thuis sporten starten met een hometrainer voor thuis. Volgens aanbevelingen van de de hartstichting moeten volwassenen streven naar ten minste 150 minuten lichamelijke activiteit met matige intensiteit, of ten minste 75 minuten lichamelijke inspanning met hoge intensiteit, per week. Als u een chronische aandoening heeft of een oudere volwassene bent, raadpleeg dan uw arts voordat u met een nieuw oefenprogramma voor thuis begint. Uw arts kan u oefeningen aanbevelen die voor u veilig zijn en zal u laten weten welke soorten oefeningen u moet vermijden.

Hier zijn een paar suggesties om u op weg te helpen:

1. Thuis sporten met het gezin: Trainen met een hometrainer voor thuis is een uitstekende gelegenheid voor plezier met het gezin. Een hometrainer kan makkelijk worden besteld bij Thuis Atleet. Wandelingen, fietstochten, dansfeesten, yogasessies in de woonkamer of voetbalwedstrijden in de achtertuin zijn slechts enkele voorbeelden van hoe u en uw gezinsleden samen kunnen sporten.

2. Ga naar buiten: wandelen, fietsen en joggen kan u helpen wat broodnodige frisse lucht te krijgen terwijl u veilig wegblijft van anderen. Geen tijd voor een volledige buitentraining? Overweeg om uw training op te splitsen in sessies van 10 minuten. Het zal u verbazen hoe snel een paar stevige wandelingen om de hoek kunnen leiden tot een volledige training.

3. Volg samen met online oefening video’s: of u nu houdt van yoga, cardio-kickboksen, pilates, krachttraining, barre, dans of een ander soort training, de kans is groot dat je een dienst kunt vinden die online video’s aanbiedt. Bovendien bieden veel training studio’s en andere gemeenschapsorganisaties nu virtuele fitness-inhoud op aanvraag.

4. Neem een virtuele les: als u over de financiële middelen beschikt, overweeg dan om uw plaatselijke fitness studio of personal trainer te ondersteunen door u aan te melden voor online fitnesslessen of trainingssessies. Sommige personal trainers bieden zelfs virtuele privé sessies aan die zijn aangepast aan uw behoeften, planning en voorkeuren. Bovendien kunt u door een les of trainingssessie in uw agenda te hebben op een leuke manier met andere mensen omgaan, wat misschien wel de motivatie is die u nodig heeft om uw fitness regime bij te houden.

5. Daag jezelf uit: stel een trainingsdoel vast - zoals vijf dagen per week yoga doen of uw beste 5K-tijd verslaan - en maak een plan om eraan te werken.

6. Calorieverbrandende klusjes aanpakken: klusjes zoals het gras maaien, in de tuin werken, de auto wassen of de garage schoonmaken, bieden uitstekende mogelijkheden om spieren op te bouwen en calorieën te verbranden. Naast het gevoel van voldoening dat u zult voelen na uw training, levert het voltooien van een huishoudelijke taak nog meer feel-good voordelen op.

Waar het op neerkomt

Hoewel het wat moeite kost om nieuwe fitness routines te creëren en eraan aan te passen, kan regelmatige lichaamsbeweging u helpen uw gezondheid en welzijn te optimaliseren tijdens de coronavirus pandemie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie