Arienne Klijn
Arienne Klijn onbekend

Zin op Zondag online

12 februari 2021 om 15:00 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Zin op Zondag ?met Arienne Klijn over de innerlijke familie

Verschillen leren begrijpen en waarderen

Vrijzinnigen Bennekom organiseert zondagmiddag 21 februari 2021 een online workshop met Arienne Klijn over je innerlijke familie. De workshop gaat over innerlijke, soms tegenstrijdige stemmen die je in jezelf draagt. Arienne leert je luisteren naar de wensen van alle leden van je ‘innerlijke familie’ en helpt je om jezelf en anderen beter te begrijpen en te waarderen. Het jaarthema ‘Samenleven met verschillen’ krijgt daarmee deze zondag een heel persoonlijke invalshoek.   

We kennen allemaal de verscheidenheid van stemmen en meningen in de buitenwereld. De talkshows op televisie zitten elke avond vol met elkaar en soms ook zichzelf tegensprekende gasten. Maar elk mens heeft ook een binnenwereld gevuld met allerlei stemmen die best vaak tegenstrijdig zijn. Wanneer we wel eens moe worden van al die stemmen dan is er geen aan/uit knop zoals bij de televisie. Daarom is het belangrijk meer te leren over je binnenwereld. Via de Zoom bijeenkomst krijg je de gelegenheid om de pracht en de verscheidenheid van je innnerlijke stemmen te leren kennen, te ordenen en te hanteren.

Door deel te nemen aan de workshop ‘Eenheid in verscheidenheid met je innerlijke familie’ kun je beter gaan zien, begrijpen en waarderen hoe jijzelf en de mensen met wie je leeft en werkt in elkaar zitten. Dit begrip kan het makkelijker maken om verschillen te overbruggen en om er samen iets van te maken.

Psychologe Arienne Klijn studeerde gezinstherapie nadat ze uit verschillende spirituele tradities leerde hoe je families kunt helpen conflicten op te lossen. Die kennis combineert zij met gezinstherapie. Daarvoor heeft ze een model ontwikkeld: ‘Schilden van je Innerlijke Familie’. Het model helpt om te luisteren naar wat je innerlijke man, vrouw, jongetje en meisje nodig hebben. Tijdens de workshop kun je er zelf mee aan de slag. Zo kun je ervaren om jezelf en anderen vanuit verschillende kanten te bekijken en te benaderen en leren het beste uit jezelf en anderen te halen.

Dit is een van de Zin op Zondag bijeenkomsten die gaan over hoe we samenleven met de verschillen tussen mensen en groepen in onze maatschappij.

Voor deelname kunt u zich zondag 21 februari vanaf 13:30 uur aanmelden via de ZOOM link  op de website van Vrijzinnigen Bennekom. www.deontmoetingbennekom.nl. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie