Afbeelding
Pixabay

53,7 miljoen beschikbaar voor Gelderse plattelandsontwikkeling

12 februari 2021 om 15:48 Natuur en milieu

EDE Het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) wordt met twee jaar verlengd. Dit betekent dat er 53,7 miljoen euro aan subsidies beschikbaar komt voor de agrarische sector in Gelderland. 

Van dit bedrag is 20,9 miljoen euro afkomstig uit Brussel. De overige 32,7 miljoen is afkomstig van provincie, waterschappen en gemeenten. Daarnaast is er nog een eigen bijdrage van subsidieontvangers. Binnen het verlengde POP3plus-programma komt de focus onder meer te liggen op klimaat, biodiversiteit en kringlooplandbouw.  

GELDERSE IDENTITEIT Gedeputeerde Peter Drenth stelt: ,,De land- en tuinbouw zijn een onderdeel van onze Gelderse identiteit. Ze zijn belangrijk voor de leefbaarheid van het platteland, de Gelderse economie en het produceren van voedsel. Daarom blijven wij investeren in de agrarische sector, samen met het Rijk en Europa. Hiermee willen we bijdragen aan een land- en tuinbouw waarbij agrarische bedrijven op een duurzame manier produceren en daar een goed inkomen uit kunnen halen.”

EU HERSTELFONDS  Naast dit ontwikkelingsprogramma, heeft de Europese Commissie een deel van het Europees Herstelfonds vrijgemaakt voor de landbouwsector. Gedurende de komende twee jaar zal Nederland 52,4 miljoen euro aan subsidies ontvangen voor duurzaam en economisch herstel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie