1-1
1-1 Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Kansen nacompetitie voetbal FC Jeugd aanwezig

13 mei 2018 om 16:55 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE FC Jeugd heeft bij de kampioen in de derde klasse West een mooie 1-3 zege behaald.

,,De thuisclub ging niet tot het gaatje maar gaf ook niets weg. Ik heb de spelers net gezegd dat we nu al een hele lange periode maand ongeslagen zijn. De laatste nederlaag was op 26 november 2017. De ploeg kan zich de komende drie wedstrijden waaruit volgens mij zeven punten moeten worden behaald belonen met nacompetitie voetbal", opende FC Jeugd trainer André Hagen.

FC Jeugd dat de geschorste Hakan Yilmaz en de wegens werk afwezige Gökhan Yilmaz miste ging in de eerste helft voortvarend van start.

,,In eerste instantie kregen beide ploegen een dot van een kans. Daarna gingen we meer voetballen. Dat resulteerden binnen het half uur in de 0-1 door Ilker Öztürk. Hij scoorde uit een mooie vrije trap van Unal Kandimir", had de trainer genoteerd.

In de laatste vijf minuten voor de pauze maakten de Edenaren het gat groter. Furkan Tirgil stelde Mustafa Tirgil in staat te scoren. Op slag van rust maakte Sergen Tomruk er zelfs 0-3 van.

,,In de rust gezegd geen gekke dingen te doen. De voorsprong te koesteren. Geen onnodige kaarten en blessures vermijden. We hebben elke speler hard nodig", aldus Hagen.

Hij werd op zijn wenken bediend, en behoudens een blessure van doelman Özkan Yilmaz (archieffoto) lijkt de ploeg fit de eindstreep te hebben gehaald.

De 1-3 in de zeventigste minuut had geen invloed meer op het spelbeeld.

,,De ploeg kon de 1-3 gewoon naar het einde spelen. Met Yilmaz moeten we even kijken hoe het ervoor staat. Donderdagavond spelen we de eerder gestaakte wedstrijd bij Roda'46 (1-1, red) uit. Dan is Gökhan Yilmaz ook weer terug. Omdat woensdag de Ramadan begint moeten we daarop anticiperen. Kijken of we de 1-1 moeten koesteren dan wel voor de winst gaan. Daar denk ik nog over na. Om de nacompetitie te halen moeten we bij de eerste vier ploegen eindigen", besloot André Hagen.

Zijn kopzorgen worden wellicht verlicht door de ranglijst. De stand in de derde klasse is: 1. AFC Quick 1890 (23-54) die worden gevolgd door APWC (22- 46), Saestum (22-38), VVZA (22-37) en FC Jeugd met 21-36.

AWPC is al verzekerd van een periodetitel. De derde periode gaat naar de eerste ploeg die nog geen periodetitel heeft. Dat zou op dit moment Saestum zijn.

De nummer vier VVZA neemt in dat geval de periode over van kampioen Quick.

Dat veranderd in het geval FC Jeugd komende donderdagavond  (17 mei) de bij Roda'46 de 1-1 tussenstand in winst omzet in Edes voordeel.

Bij een gelijkspel beschikt VVZA vooralsnog over een beter doelsaldo met +17.