Afbeelding
Pixabay

Relatief veel Edese woningen aardgasvrij

17 februari 2021 om 11:00 Wonen

EDE Begin 2019 was 5,7 procent van de Nederlandse woningen aardgasvrij. Dat is nog geen procentpunt hoger dan in 2017, toen vijf procent geen gas meer gebruikte. In het merendeel van de gemeenten lag het cijfer echter nog lager. Slechts 37 gemeenten zitten boven het landelijk gemiddeld, waaronder Ede. In de gemeente Ede was op 1 januari 2019 6,3 procent van de woningen aardgasvrij. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde CBS-cijfers.

Veruit de meeste aardgasvrije woningen maken gebruik van stadsverwarming. Een deel van de huizen wordt verwarmd door een warmtepomp of elektrische verwarming. 

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat 1,5 miljoen woningen en andere gebouwen verduurzaamd moeten worden. Onderdeel daarvan is om uiteindelijk alle woningen voor 2050 aardgasvrij te maken. Via het Programma Aardgasvrije Wijken wordt via zogenoemde ‘proeftuinen’ gekeken hoe dat voor die tijd te realiseren is.

Bekijk op onderstaande kaart per gemeente hoeveel procent van de woningen aardgasvrij is (de cijfers zijn door het CBS gemeten op 1 januari 2019).


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie