Afbeelding
Henny Jansen

Fotoquiz EdeStad.nl: ‘Hoe goed ken jij Ede?’ (40)

24 februari 2021 om 10:00 Overig

EDE Lang niet alle uithoekjes van de gemeente Ede zijn bekend. Hoe goed kennen inwoners hun huidige leefomgeving of die uit de geschiedenis?

Wat is er op bijgaande afbeelding te zien en waar is de foto genomen?

Mail uw oplossing voor maandag 1 maart 10.00 uur naar Ede.Stad@bdu.nl onder vermelding van ‘Fotoquiz 40, telefoonnummer en woonplaats en maak kans op twee vouchers van Puro Gelato & Caffè , Maanderpoort 29, Ede.

Oplossing fotoquiz 39: Ede, Statenpad (Rietkampen): reconstructie fietsviaduct over A12 (2008).  

Winnaar: Alex Speijers, Ede.        

LEZERS MAILDEN OOK:

Anita Kuipers: Verbreding viaduct Langeweideweg over de A12.

Dick en Alie van Veldhuizen: de oplossing is de aanleg van de Valklaan over de A12 in Bennekom naar de Rijksweg in Ede.

Gert van Beek: ‘brug over de A12 met de Dr. Willem Dreeslaan (voorheen de Nieuwe Wageningseweg) tijdens de voorbereidingen van de nieuwe bredere Poortwachtersbrug in 2003 gezien in de richting van Veenendaal.

Suzanne Janssen: iemand van van de zandschulp grond en sloopwerk bezig met de aanleg van de snelweg overgang van de Kraats naar de wijk Rietkampen. Bedrijf zit aan de Heremeijesteeg. Achter de kraan is nog klein stukje Lukkien te zien en de afrit naar de A30.Prachtig stukje Ede! We fietsen hier graag!

Klaas-Peter Koot: op de foto staat de sloop van het oude fietsviaduct over de A12 in het Statenpad tussen de Rietkampen en het Binnenveld. 

Gerdien van Weezep: De fietsbrug bij Rietkampen over A12! 

Henri van Veldhuisen: hallo redactie Ede-Stad. Op de foto, uit 2008, zijn de voorbereidingen te zien van de sloop van het Viaduct Statenpad/Langeweideweg (Statenpadviaduct). Dit oude viaduct uit midden jaren 50 moest vervangen worden in verband met de verbreding van de A12 tussen Veenendaal en Ede. De foto zal net voor de feitelijke sloop van het viaduct genomen zijn, deze sloop was in het weekeinde van 6-8 juni 2008. In dezelfde periode, en voor hetzelfde project, maar net iets eerder zag ik ook het viaduct in de Bovenbuurtweg gesloopt worden. (30 mei-1 juni 2008). Bij de nieuwbouw van het Bovenbuurtweg viaduct is al rekening gehouden met de aanleg van de Parklaan die ook hieronder door komt te lopen. Het was onderdeel van Wegaanpassingsbesluit A12 Veenendaal-Ede. Aanleg plus- en weefstroken in het kader van de Spoedwet wegverbreding.

Oplossing fotoquiz 39: Ede, Statenpad (Rietkampen): reconstructie fietsviaduct over A12 (2008).
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie