Afbeelding
Roots Innovation Hub

‘Roots bevestigt grote vraag naar vestigingsruimte voor startende ondernemers’

17 februari 2021 om 13:31 Zakelijk

EDE Roots Innovation Hub, de vestigingslocatie voor start-ups op het World Food Center-terrein, viert haar eerste verjaardag. Ondanks de coronacrisis heeft Roots de afgelopen 12 maanden 25 jonge bedrijven mogen verwelkomen. ,,Deze bliksemstart bewijst wel dat er een grote vraag is naar laagdrempelige kantoor- en experimenteerruimte voor startende ondernemers”, aldus Roger van Hoesel, bestuurslid van Stichting Roots Innovation Hub.

Sinds februari vorig jaar biedt Roots ruimte aan startups en scale-ups die actief zijn in agri en food, maar ook daarbuiten. ,,In twee voormalige kazernegebouwen op het World Food Center-terrein in Ede kunnen zij zich vestigen tegen zeer gunstige voorwaarden. Van de ruim 3.400 vierkante meter is nog slechts een klein deel beschikbaar.”

Vanochtend bracht wethouder economische zaken van de gemeente Ede, Jan Pieter van der Schans een bezoek aan de gevestigde bedrijven: ,,Met Roots houden we startende ondernemers vast in de regio. Het is een betaalbare en functionele plek. Je mag hier nog eens een spijker in de muur slaan, een kweekkamer opzetten of een proefje doen. Die flexibiliteit is heel fijn voor deze start-ups. De ontmoeting met andere ondernemers doet de rest.”

Van Hoesel is trots op het succes. ,,We zien dat startups een steeds grotere rol spelen bij het vernieuwen van ons voedselsysteem. Een groot manco was de beschikbaarheid van betaalbare huisvesting voor deze jonge bedrijven. Roots biedt die mogelijkheid in een bijzonder inspirerende omgeving. Het is een mooie mix van stuk-voor-stuk inspirerende bedrijven. Eén van hen, Rival Foods, won afgelopen jaar zelfs de Duurzame Innovatieprijs van de Rabobank.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie