Afbeelding
Ethereum

Wat is Ethereum precies en waarom is het een investering waard?

18 februari 2021 om 08:33 Partnercontent

Grote kans dat je het positieve nieuws omtrent cryptocurrency hebt meegekregen: de waarde van deze digitale valuta stijgt sinds 2020 en blijft nog steeds stijgen. Midden februari is de waarde van de Bitcoin bijvoorbeeld voor het eerst hoger gaan liggen dan 50.000 dollar. Naast de Bitcoin zijn er andere cryptocurrencies die interessant zijn om in te investeren. Zo heb je bijvoorbeeld de stijgende Ripple koers of de Ether van Ethereum die net als de Bitcoin records haalt. Wat is Ethereum precies en waarom zou je erin moeten investeren? Je leest het in dit artikel.

Ethereum: wat is het en wat is de Ether?

Ethereum wordt al een hele tijd als een nieuwe goudmijn gezien. Steeds meer mensen, ook Nederlanders en zelfs mensen uit Ede, investeren in deze opvallende cash cow. Maar wat is Ethereum precies en wat moet je er zoal over weten? Ethereum is net als Bitcoin actief op de blokchaintechnologie. Op dat systeem probeert Ethereum sinds 2014 de basis te zijn van een nieuw soort internet. Op deze basis moet er zonder tussenkomst van een partij of een bank zonder problemen en met volle privacy zogeheten DAPS evenals smart contracts kunnen worden gelanceerd. Met die ruggengraat kunnen mensen anoniem financiële transacties doen, zoals men dat bijvoorbeeld ook bij Bitcoin doet.

Dit is direct het grootste verschil met Bitcoin. Bij Bitcoin kun je een digitale waarde overbrengen van persoon naar persoon zonder tussenkomst van een bank. Ethereum is de benaming voor het gehele netwerk. Ethereum heeft echter net als Bitcoin een digitale munt, genaamd de Ether, om het systeem goed te laten werken. Je raadt het misschien al: die virtuele munt kun jij aanschaffen. Hierbij geldt ook: des te meer mensen investeren in de Ether, des te hoger de Ethereum koers gaat liggen. Al met al is het hele systeem achter dit soort cryptocurrency niet eens heel moeilijk; je moet er alleen even voor gaan zitten om het wat beter te begrijpen. Het is in ieder geval goed om te weten dat je dus net als bij Bitcoin kunt investeren in Ether.

Voordelen van investeren in Ether van Ethereum

Dat betekent ook dat er diverse voordelen te vinden zijn aan investeren in cryptomunt Ether. Een van de grootste voordelen is dat het momenteel erg goed gaat met de Ethereum koers. Hoewel die koers volatiel (wisselend) is, is het een van de redenen waarom men nu massaal investeert in cryptocurrency. Gelukkig zijn er ook nog een aantal voordelen te vinden die wel vast staan. Dat zijn onder andere:

  • De Ether kan worden gebruikt om snelle transacties te doen, zelfs wereldwijd. Je kunt razendsnel vanuit Nederland digitaal geld via Ethereum overmaken naar de andere kant van de wereld.
  • Ethereum is net als Bitcoin gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen bank als tussenpartij aanwezig is.
  • Je kunt op een zeer veilige manier betalen met Ether. Vandaag de dag kun je zelfs al bij heel wat webshops betalen met deze digitale munt.
  • Waar het aantal Bitcoin bepaald is, is Ether onbeperkt. Er is geen maximum ingesteld voor de Ether. De mogelijkheden met deze coins zijn dus eindeloos.
  • De ontwikkeling van Ethereum wordt gezien als een van de meest interessante op het gebied van cryptocurrency.
  • Privacy staat centraal bij Ethereum. Transacties worden volledig anoniem gedaan.

Zijn er ook nadelen te vinden aan investeren in Ethereum? Ja. Het enige grote nadeel is dat dit soort digitaal geld net als andere cryptocurrency heel wisselend in waarde zijn. De ene dag kan de Ethereum koers nog ontzettend interessant zijn, terwijl het de volgende dag door externe factoren compleet in elkaar stort. Je moet weten dat zo’n investering dus altijd met de nodige risico’s gepaard gaat.

Ethereum in 2021: wat zijn de voorspellingen?

Je kunt Ethers krijgen in ruil voor goederen of diensten, je kunt ze kopen en je kunt Ethers minen. De meeste mensen kiezen ervoor om ze te kopen via een online aanbieder of direct bij de aanbieder. Op dit moment, het begin van 2021, ziet het er rooskleurig uit voor de waarde van de Ether. Dat komt onder andere door de coronacrisis en de gevolgen ervan. Steeds meer mensen, met name ondernemers, zochten naar andere, nieuwe manieren om te investeren. De ‘normale’ economie werd minder interessant waardoor de interesse in cryptocurrency werd gewekt. Dat zorgde voor een flinke boost op de Ethereum koers met zelfs records aan het begin van 2021.

Momenteel stijgt de waarde van de Ether nog steeds en is het hoger dan het ooit is geweest. Experts verwachten dat dit nog wel even zo blijft gaan zolang mensen blijven investeren in de cryptomunt. Dat komt omdat er bij Ethereum geen bepaald aantal munten beschikbaar is, maar er eindeloze mogelijkheden zijn. Er kunnen op het systeem van Ethereum constant nieuwe coins worden gemaakt, waardoor het zeker interessant kan zijn om nu in te stappen. Doe dit alleen met geld dat je kunt missen en onthoud dat de Ethereum koers altijd in kan storten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie