Afbeelding
Wouter van Dijk

Winkelketens Miss Etam en Steps definitief failliet verklaard

18 februari 2021 om 15:47 Winkels

EDE Winkelketens Miss Etam en Steps zijn nu echt failliet. Volgens vakbond AVV is het faillissement uitgesproken dat werknemers samen met de bond vorige week zelf hadden aangevraagd. ,,Uiteraard is het jammer dat er hiermee ruim driehonderd werknemers op straat komen te staan, maar dit einde was al bijna onvermijdelijk”, laat vakbondsvoorzitter Martin Pikaart weten.

Miss Etam had een winkel aan de Grotestraat 42 in Ede, Steps had er een aan de Grotestraat 27. Eerder gingen alle vestigingen van Promiss, Claudia Sträter en Expresso, ook van NXT Fashion, al dicht.
De Steps-locaties in Utrecht, Breda, Haarlem, Hoofddorp, Leiden, Leidschendam, Maastricht, Rotterdam en Zoetermeer blijven geopend, zo meldt FashionUnited.

Het was al bekend dat faillissement dreigde, aangezien eigenaar NXT Fashion er niet in slaagde de salarissen over de maand januari te betalen. NXT Fashion verkeerde afgelopen dagen al in surseance. Dat uitstel van betaling had het concern zelf aangevraagd. Door de coronasluiting van de 44 winkels was het bedrijf naar eigen zeggen in grote financiële problemen beland. Ook heeft uitkeringsinstantie UWV het verzoek voor het gebruikmaken van de steunmaatregelen voor getroffen bedrijven afgewezen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie