De beroemde Bösendorfer Imperial vleugel in de Edesche Concertzaal kan eindelijk weer onder de beschermhoes vandaan worden gehaald.
De beroemde Bösendorfer Imperial vleugel in de Edesche Concertzaal kan eindelijk weer onder de beschermhoes vandaan worden gehaald. Edesche Concertzaal

Eindelijk weer livemuziek in de Edesche Concertzaal

18 februari 2021 om 16:23 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 20 februari lanceert de Edesche Concertzaal haar nieuwe livestreaming platform Classical At Home met een exclusief concert. Edese musici spelen prachtige klassieke muziek, terwijl iedereen die dat wil vanuit huis kan meegenieten.

Voor het eerst sinds bijna een jaar vindt in de Edesche Concertzaal een live concert plaats. Daarmee wordt de beroemde Bösendorfer Imperial 290 concertvleugel zaterdag eindelijk weer onder de beschermhoes vandaan gehaald. En dat is goed nieuws voor liefhebbers van klassieke muziek. De Edese musici Tineke Roseboom (sopraan), Noam Staal (cello), Roland Aalbers, Bernd van den Bos, Erik Onnink (piano), Robert Baba en Jenneke Tesselaar (viool) verzorgen een uniek livestreamconcert. "Het concert is voor belangstellenden veilig vanuit de eigen woonkamer te volgen", vertelt Jan-Willem van Ree, artistiek manager van de Edesche Concertzaal: "We zijn blij dat we dit kunnen doen. Door te zorgen voor de hoogst mogelijke beeld- en geluidskwaliteit krijgen kijkers het gevoel er écht live bij te zijn."

Lancering Classical At Home
Het concert, dat om 20:00 uur begint, is tevens de lancering van het nieuwe livestreaming platform Classical At Home. "Op dit platform bieden we klassieke livestreamconcerten aan", legt Van Ree uit. "Aanstaande zaterdag is daarmee ook direct een try-out voor de concerten die gaan komen. We hopen hiermee de livestream concerten tot een blijvende belevenis te maken, een volwaardig alternatief naast een bezoek aan de Edesche Concertzaal. De luisteraar heeft altijd een keuze thuis mee te genieten of live naar de zaal te komen. Elke manier heeft zijn eigen belevingswaarde.” De artistiek manager hoopt dat zoveel mogelijk kijkers inschakelen vanuit hun eigen woonkamer. "Dit eerste concert bieden we daarom aan tegen de gereduceerde prijs van €5,-. De beste musici uit de omgeving zijn erbij, dus we maken er een mooi concert van met zijn allen."

Online gastheer en interviews
Het concert is echt live en dus niet van tevoren opgenomen. Schakel je bijvoorbeeld tien minuten later in, dan mis je het eerste stuk. Radiopresentator Sander Zwiep begeleidt de kijkers door de avond en heeft interviews met de optredende artiesten. Iiedereen die dat wil kan weer eens écht genieten van livemuziek.

Bestel kaarten
Tickets à € 5 zijn te bestellen via: https://tickets.edescheconcertzaal.nl/t1773. Het concert begint om 20:00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie