Afbeelding
Thea Nederveen

Van Gent Finaleweken: Edese hockeyvrouwen uitgeschakeld in promotiestrijd

13 mei 2018 om 19:14 Sport/sport

EDE De Edese hockeyvrouwen boekten in en tegen Beuningen een 1-4 zege.

,,Maar het is niet genoeg om P/D-wedstrijden te spelen. Concurrent EHV (2-1 winst bij Upward, red.) won ook en wij zijn op doelsaldo vijfde geworden", liet Ede speelster Dymphe Laan onmiddellijk na afloop enigszins teleurgesteld weten.

Maar nadat zij van de emoties wat bekomen was klonk er toch een ander geluid. ,,Een knappe gedeelde vierde plek en een hoog puntenaantal. Net niet genoeg voor de play-off. Gedaan wat we vandaag moesten doen en dat was zelf winnen van Beuningen. Maar uiteindelijk toch het gevoel alsof je iets hebt verloren. Uiteindelijk overheerst toch het goede gevoel dat Ede vooral de tweede seizoenshelft als team goed aan het hockeyen was."

Ede ging in Beuningen super gemotiveerd van start met veel balbezit. Beuningen kwam nauwelijks in het stuk voor.

SCOREN ,,De beste kansen waren voor ons. Grootste kans kwam door mij via de achterlijn. Ik wist de bal in de korte hoek te plaatsen: 0-1", glunderde schutter Laan

Ook Anneke van Dam was nog een keer gevaarlijk. Behoudens wat strafcorners die onbenut bleven was het weinig spectaculair.

Ook een kans voor Beuningen uit een strafcorner die door Anneke van Dam werd gered op de doellijn.

Slordig ,,In de tweede helft waren we wat slordiger. Het lukte niet de bal lang in de ploeg te houden. Twee grote kansen uit strafcorners voor Sarah Driessen en Carina Snijders Blok. Maar de Beuningse keepster was alert", had Laan laten noteren.

Het werd uiteindelijk toch 0-2. Na een pass in de cirkel van Anneke van Dam kwam de bal terecht bij Dymphe Laan. Zij wist de bal met haar backhand binnen te schieten: 0-2.

,,Hierna had ik nog een goede kans. Alleen voor de keepster speelde ik de bal te ver voor mij uit. Dat na een lange soloactie vanaf de middenlijn. Het laatste kwartier speelden we wat slordiger. Maar de zege kwam niet meer in gevaar", besloot Dymphe Laan.

Voor de Edese hockeyvrouwen is het seizoen over. Een aantal speelster verlaten de club of stoppen. Ede werkt hard om volgend seizoen weer een goed team samen te stellen. Veel belovende talenten vanuit de jeugd kregen dit seizoen al een kans.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie