Afbeelding
Google Streetview

Aanpak en onderhoud van de ‘kwetsbare’ Sysseltselaan

19 februari 2021 om 13:00 Natuur en milieu

EDE Makelaars die er een huis in de verkoop hebben, willen de Sysseltselaan nog wel eens aanduiden als de ‘mooiste laan van Ede’. Dat is volgens het raadslid Judith Klostermann (GroenLinks) terecht, maar het is in haar ogen ook een ‘kwetsbare’ laan.

Bij het vragenuurtje tijdens de raadsvergadering liet Judith Klostermann college en mederaadsleden foto’s zien van een fraaie bomenlaan ,,Waar van voor tot achter over heen gereden wordt en omvangrijke pakken met bouwmaterialen tegen de beuken en op de boomwortels worden geplaatst.”

OPLOSSING Noodhekken plaatsen bij de Nieuwe Kazernelaan, zoals bij de Brigadelaan, zou volgens Klostermann een oplossing kunnen zijn. Aanwonenden hebben de fractie gewaarschuwd voor verwaarlozing van hun groene omgeving wanneer daar geen toezicht op wordt gehouden. 

Wethouder Peter de Pater stelt vast dat het groen langs de weg inderdaad sporadisch wordt gebruikt voor de bevoorrading. Donderdag 25 februari worden de bouwmaterialen verwijderd. Aan aanwonenden is gevraagd de gemeente te informeren wanneer er gemotoriseerd door de laan wordt gereden. ,,We gaan binnenkort de situatie ter plekke aanpakken en de laan onderhouden. Als het nodig blijkt dan komen er mobiele afzettingen.”

Vorig najaar is een meerjarenplan voor herstel van de monumentale bomenlaan door de raad behandeld. In fasen worden bomen gekapt en nieuwe bomen aangeplant.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie