Afbeelding
Maarten Faas

Edenaar Maarten Faas komt met tweede boek: ‘Hoe word ik een goede hardlooptrainer?’

20 februari 2021 om 14:18 Atletiek

EDE Looptrainer Maarten Faas publiceert een nieuw boek over hoe je een goede hardlooptrainer wordt. Faas is zelf looptrainer bij Run2gether in Ede. Daarnaast begeleidt hij trainers in opleiding bij de Atletiekunie.

Na zijn vorige boek ‘Heerlijk hardlopen. Theorie en praktijk van goed gedoseerde duurlooptraining’ komt Maarten Faas nu met zijn tweede boek. ,,Uit onderzoek blijkt dat in Nederland 1,8 miljoen mensen ten minste één keer in de week hardlopen”, zegt de looptrainer in een persbericht. ,,Veel hardlopers trainen in een groep of bij een atletiekvereniging. Daarvoor zijn bekwame trainers nodig.” En die trainers weten veel, maar niet alles volgens de Edenaar: ,,Training is vooral lesgeven en opleiden. Daarover is weinig materiaal te vinden en daarom schreef ik dit boek.”

DIRECTE INSTRUCTIEMODEL In het nieuwe boek van Maarten Faas is onder andere een nieuw model gepresenteerd: ,,Het ‘directe instructiemodel’ is een manier waarop je heel stapsgewijs een les geeft. Deze theorie kan een trainer in de praktijk helpen zijn trainingen beter te organiseren en te evalueren.”

Met dit boek richt Faas zich op looptrainers of trainers in opleiding, die ,,zich willen verdiepen in het beter begeleiden en organiseren van hun trainingen”, en vult aan: ,,Ik denk dat veel trainers zich kunnen verbeteren op vaardigheden van les- en instructiegeven, organiseren en positief begeleiden. Ook hoop ik dat het gebruikt gaat worden in de opleiding van looptrainers.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie