Roos Scherrenburg
Roos Scherrenburg Theo Beumer

Roos Scherrenburg wijst DVO de weg

20 februari 2021 om 20:19 Korfbal

BENNEKOM DVO/Accountor behaalde haar tweede zege van het seizoen. Dalto/Klaverblad Verzekeringen werd met 25-17 verslagen. Grote uitblinker was Roos Scherrenburg. Ondermeer door haar vijf doelpunten wees de 20-jarige Bennekomse haar ploeg de weg.

Wim van Kessel

Na afloop werd Scherrenburg met een record aantal stemmen uitgeroepen tot player of the match. De 1.83 lange speelster zag dat DVO in de beginfase veel last had van spanning. ,,Het was zeker niet goed. Toch had ik altijd het idee dat het goed zou komen.’’ Na een 0-3 achterstand, wist DVO pas na elf minuten uit het strafworp voor het eerst te scoren. Via Scherrenburg kwam het bij 4-4 op gelijke hoogte.

,,Wij kregen wel veel kansen’’, blikte de DVO speelster terug. Uiteindelijk lukte het voor de rust uit 62 pogingen, tien keer te scoren. Aan Scherrenburg lag het niet. Vooral door haar inbreng kwam de thuisploeg bij 8-7 voor het eerst op voorsprong. Omdat Gertjan Meerkerk ook de korf inmiddels gevonden had, was het halverwege 10-8. ,,Mentaal gaf ons dat een boost’’, verklaarde trainer Richard van Vloten na afloop.

In het tweede bedrijf was het ‘er op en er over’’, voor de thuisploeg, die de spanning achter zich had gelaten. De marge werd verhoogd naar vijf: 15-10. Daarbij opnieuw twee treffers van Scherrenburg. ,,Het klopt dat ik er meer scoor dan het vorige seizoen. Toen had ik vooral assists. Maar het kan en moet op alle fronten zeker nog beter.’’

VROUWEN Opvallend was dat van de eerste zes doelpunten na de rust, er vijf afkomstig waren van de vrouwen. En dat terwijl Daniëlle Boadi, normaal de productiefste speelster, met waarschijnlijk een meniscusblessure langs de kant zat. En een andere sterkhoudster, Adriënne van Ofwegen, viel voor de rust vanwege een hamstringblessure uit. Caitlin Keller en Lois Bakker waren prima vervangers en pikten ook hun doelpunten mee. ,,Het verschil tussen DVO en Dalto was dat wij over alle schijven wisten te scoren’’, vond Scherrenburg.

Dat DVO een brede selectie bleek ook, toen topscorer Gertjan Meerkerk vanwege een groene kaart naar de kant moest. Menno van der Neut bleek een prima vervanger. De thuisploeg kwam geen moment meer in de problemen. Via 20-13, werd het uiteindelijk 25-17. Daarmee nam DVO ook revanche voor 20-19 nederlaag in Driebergen. En passeert het ook Dalto op de ranglijst.

,,Ons eerste doel is op een play-off plaats te komen. Hadden we vandaag verloren, was dat heel lastig geweest. Natuurlijk weten wij ook dat je als op deze plaats blijft staan, dat je waarschijnlijk direct al PKC tegenkomt. Dus ons doel is nog een plaats te stijgen. Dan moeten we normaal gesproken niet alleen nog een keer van DOS winnen, maar ook minimaal een punt pakken van TOP of Fortuna. Zaterdag moeten we naar TOP. Moeten we daar maar gelijk aan gaan beginnen’’, besluit een lachende Roos Scherrenburg.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 6, Roos Scherrenburg en Chris van Haren 5, Caitlin Keller 4, Lois Bakker en Robbe de Wit 2 en Menno van der Neut 1.