Afbeelding
De Peppel Ede

Tekort drie Edese zwembaden vorig jaar vier ton

21 februari 2021 om 11:16 Overig

EDE Het verwachte tekort van de drie Edese zwembaden over 2020 zal uiteindelijk ongeveer 400.000 euro bedragen. Dat zegt het college in antwoord op schriftelijke vragen van Harry van Huijstee (PvdA). ,,Dit is ook ongeveer het bedrag wat bij de compensatie door het Rijk wordt aangevraagd.” Sinds de eerste golf van de coronapandemie heeft de gemeente contact met de drie gesubsidieerde zwembaden: De Peppel, Bosbad Lunteren en de Vrije Slag Bennekom. Onderwerp van gesprek zijn de financiële situatie en de consequenties van de maatregelen.

Door Gerard van Wijk 

OPLOSSING Wat de verwachtingen voor 2021 betreft heeft De Peppel rekening gehouden met een gedeeltelijke sluiting of beperking van de activiteiten in verband met de maatregelen vanuit de rijksoverheid. De buitenbaden gaan vooralsnog uit van een normaal seizoen. Eind januari is er een nieuw pakket voor sport aangekondigd waarvan ook de Edese zwembaden gebruik kunnen maken. ,,Eventuele tekorten die niet gecompenseerd worden, bespreken we met de zwembaden om te komen tot een oplossing waarbij continuïteit van de zwembadfaciliteiten uitgangspunt is. Daarnaast zijn wij met alle drie baden in overleg over een duurzame (financiële) toekomstvisie.”

GEVOLGEN Door de steunmaatregelen zijn volgens het college de financiële gevolgen voor verenigingen door sluiting van de zwembaden beperkt. ,,Inkomstenderving uit sponsoring, ticketverkoop en contributie is wel een aandachtspunt, maar dat geldt voor alle verenigingen. Tijdens de informatieve bijeenkomst over de Sportvisie in het eerste kwartaal van 2021 zal corona een aandachtspunt zijn.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie