Afbeelding
Pixabay

Waterpoloërs winnen van Frankrijk op OKT en eindigen als vijfde

21 februari 2021 om 13:31 Waterpolo

EDE De Nederlandse waterpolomannen moesten zondagmiddag op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Rotterdam flink gas bijzetten om de wedstrijd tegen Frankrijk te winnen. Er werd gestreden om de vijfde plaats. Uiteindelijk trok de ploeg van de Veenendaalse bondscoach Harry van der Meer en de Polar Bears spelers Eelco Wagenaar, Guus Wolswinkel en reserve Tom de Weerd aan het langste eind en eindigde daarmee op de vijfde plaats. 

Nederland begon sterk, zo scoorden onder meer Guus van IJperen en Kjeld Veenhuis, waardoor het al gauw 4-2 stond. Helaas leek de zuurstoftank van de ploeg, slechts tien man sterk, aan de lege kant na acht wedstrijden in acht dagen. Daardoor lukte het de Fransen om in het tweede part relatief vaak dichtbij te komen. Dat resulteerde in enkele goals waardoor Nederland al gauw met 5-8 achter stond.

TEMPO OMHOOG Bondscoach Van der Meer liet vervolgens naar de ploeg blijken dat het tempo omhoog moest. Daar gaf Oranje in het vierde part gehoor aan; het lukte ze om nog drie doelpunten (Gbadamassi en Janssen) te maken en het tot gelijkspel te brengen. Na één doelpunt van Frankrijk, scoort Nederland (Lindhout) nog eens. Met nog drie minuten op de teller maakte Veenhuis zijn derde goal in de wedstrijd. Die zette Nederland op een 10-9 voorsprong. Dankzij doelman Eelco Wagenaar werd een laatste poging van de Fransen om te scoren afgeweerd en de winst van Oranje veiliggesteld. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie