Afbeelding
Job Oldegbers

‘Ondernemers in Ede centrum moeten volgende week weer open’

22 februari 2021 om 12:18 Corona Coronavirus

EDE Ondernemers in Ede centrum moeten de deuren vanaf woensdag 3 maart weer kunnen openen, vindt Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE). Vrijdag stuurde SBE-voorzitter Ernst Steinmeier hierover een brief naar burgemeester René Verhulst. ,,In de brief doen we een oproep aan de burgemeester om via de veiligheidsregio of anderszins het kabinet te bewegen om de ondernemers toe te staan op een veilige en verantwoorde wijze de deuren te openen.’’

In de brief staat dat de lokale ondernemers slimme en effectieve plannen klaar hebben liggen om volgende week woensdag de deuren te openen. Het verlangen van de stichting is om terug te gaan naar de situatie van voor de huidige lockdown. Toen waren retail, cultuur en horeca deels open. ,,Ook toen waren we in staat om met gezond verstand en goede maatregelen te zorgen voor een gastvrije en veilige binnenstad”, schrijft Steinmeier.

De SBE stelt dat tijdens de lockdown diverse sectoren al hebben bewezen dat het mogelijk is om op een veilige manier open te gaan. Hierbij wordt bijvoorbeeld verwezen naar slijterijen, drogisten en dierspeciaalzaken. Dankzij het instellen van doorlooproutes en het volgen van de richtlijn ‘Verantwoord winkelen’ zegt de stichting er zeker van te zijn op een veilige manier winkels te kunnen heropenen.

Mochten de winkels nog langer dichtblijven, dan zal dit volgens de stichting tot onherstelbare schade leiden. Gevolg hiervan zou zijn dat er meer leegstand komt, de binnenstad onaantrekkelijker wordt en hiermee de leefbaarheid wordt aangetast. 

ZOVEEL MOGELIJK Burgemeester René Verhulst antwoordt dat hij ,,natuurlijk grote sympathie heeft voor de oproep.” Hij heeft hierover ook gebeld met binnenstadsmanager Ernst Steinmeier. ,,Het water staat veel horeca-ondernemers en winkeliers tot aan de lippen. Wat mij betreft worden zoveel versoepelingen toegelaten als binnen de risico’s mogelijk is.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie