Mogen de hockeyers het seizoen niet als verloren beschouwen?
Mogen de hockeyers het seizoen niet als verloren beschouwen? Theo Beumer

Hockeyers houden hoop op competitievoortzetting

24 februari 2021 om 13:19 Hockey

EDE De KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond) is blij met de verruiming die het kabinet de sport gisteravond tijdens de persconferentie bood.

Eip Janssen

De jongsenioren tot en met 26 jaar mogen vanaf 3 maart de teamtrainingen hervatten. Ook mogen zij net als de jeugd onderling wedstrijden spelen op de club.

,,Het spelen van onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging is voor deze leeftijdscategorie (Jong Senioren teams, red.) weer mogelijk”, aldus de KNHB-woordvoerder.

Voor de senioren blijft het nog even ongewis hoe de nieuwe competitieformats er precies uit gaan zien. De KNHB wacht de uiteindelijke lengte van de coronamaatregelen af, die het spelen van competitiewedstrijden nu nog verbieden.

,,Er wordt naar gestreefd in elk geval, met een eventuele uitloop in juni, alsnog de helft van het aantal competitiewedstrijden voor senioren te spelen.”

De hockeybond paste al voor de start van de competitie de reglementen aan, waardoor er een eindstand kan worden opgemaakt als elk team tegen elkaar heeft gespeeld in een klasse.

,,Daardoor zijn promotie, degradatie, kampioenschappen in dut seizoen nog mogelijk”, stelt de hockeybond.

BEKER Wel ging er een streep door de bekerstrijd waaraan MHC Ede mannen meedeed. De Gold Cup wordt niet meer voortgezet. MHC Ede schakelde in de eerste ronden in de strijd om de Gold Cup (Groningen 4-2) en Oss (3-2) uit. Het in de promotieklasse spelende Nijmegen zou de volgende tegenstander zijn geweest voor het in de overgangsklasse aan de leiding gaande MHC Ede. De Gold Cup werd vorig seizoen ook vroegtijdig beëindigd en strandt dus nu bij de kwartfinales.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie