PR Exalto Sport

Acroteam Exalto Sport naar het NK

14 mei 2018 om 08:49 Sport/sport

LUNTEREN De successen van Exalto Sport rijgen zich aan elkaar dit weekeinde.

Het sportacrobatiek duo Hanna Sinia en Mayra Manders wist zich te plaatsen voor het NK. Bij de turnafdeling werden 20 medailles in de wacht gesleept bij de toestelkampioenschappen eerste tot en met vierde divisie turnen vrouwen

Het damespaar Hanna Sinia en Mayra Manders kwam zondag uit in de landelijke halve-finale in 's Hertogenbosch.

Grote doel was uiteraard een plaats voor de finale af te dwingen. Een plek bij de beste vijf teams was daarvoor nodig. Ook moest er een puntenlimiet worden gehaald.

De dames lieten een keurige oefening zien waarbij alle onderdelen goed werden uitgevoerd en het mooi gelijk liep met de muziek. De oefening werd door de jury beloond met een score van 22,930 punten waarmee ze ruim boven de limiet kwamen.

Dat de Lunterse vertegenwoordiging uiteindelijk precies op de vereiste vijfde plaats eindigde was prachtig. De finale op 9 juni is bereikt.

TOESTELKAMPIOENSCHAPPEN De toestelkampioenschappen turnen dames 1e t/m 4e divisie vonden plaats in Varsseveld.

In totaal kwamen tweeëntwintig Exalto Sport turnsters in actie. Zij lieten prachtige oefeningen zien die hoog beloond werden.

Tien keer behaalde een Exalto Sport turnster het podium op de verschillende onderdelen. In totaal was de opbrengst acht gouden medailles, zes zilveren medailles en zes bronzen medailles.