Afbeelding
Pixabay

Eén jaar corona: bijna 8500 besmettingen in Ede

27 februari 2021 om 05:00 Corona Coronavirus

EDE Bijna 1,1 miljoen besmettingen, vierentwintigduizend ziekenhuisopnamen en vijftienduizend overlijdens: dat is de grimmige tussenstand van de coronacijfers die het RIVM sinds de uitbraak bijhoudt. In de gemeente Ede gaat het om bijna 8500 besmettingen, 125 ziekenhuisopnames en 72 overlijdens.

Dit weekend is het exact een jaar geleden dat de eerste coronabesmetting in Nederland werd vastgesteld. Op 27 februari werd duidelijk dat een man uit Loon op Zand besmet was met het virus. LocalFocus bekeek het aantal besmettingen, ziekenhuisopnamen en sterfgevallen vanaf dit eerste geval tot en met gisteren (vrijdag).

Het werkelijk aantal coronabesmettingen in Nederland ligt waarschijnlijk hoger dan uit de RIVM-cijfers valt op te maken. Pas vanaf 1 juni kon iedereen met klachten zich te laten testen. Ook nu is het nog aannemelijk dat niet iedereen die klachten heeft zich laat testen. Uit doorlopend bloedonderzoek van Sanquin blijkt vijftien procent van de bloeddonoren antistoffen tegen het coronavirus te hebben. Ook in de cijfers over ziekenhuisopnamen en overlijdens is er volgens het RIVM (waarschijnlijk) sprake van een bepaalde onderrapportage.

Bekijk op onderstaande interactieve kaart per gemeente het aantal geregistreerde coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens (te kiezen via het zwarte uitklapmenu). Klik op een gemeente voor meer informatie.


OVER DE CIJFERS Per gemeente vind je het aantal coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens terug. Deze cijfers hebben we afgezet tegen het aantal inwoners van een gemeente. Daarmee is een relatief cijfer berekend: het aantal per duizend inwoners. Dat getal bepaalt de kleur op de kaart. Het gaat om de cijfers van 27 februari 2020 (de eerste coronabesmetting) tot en met de cijfers van 26 februari 2021: dat is in totaal één jaar aan besmettingen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie