Docent Elso Post en student bespreken biedemeierboeket.
Docent Elso Post en student bespreken biedemeierboeket. Floral Academy

Binnen 8 weken klaar voor een passende baan in de bloemen

1 maart 2021 om 11:36 Zakelijk Deel je nieuws

De nieuwe 8-weekse opleiding is het antwoord op de vraag vanuit de sector: Leid snel mensen op die ons kunnen ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden. In maart 2021 start de eerste groep op de leslocatie van bloemenvakschool Floral Academy in bloemenveiling Plantion in Ede.

Floral Academy, Leerwerkloket Regio Foodvalley en Werkgeversservicepunt Regio Foodvalley hebben de handen ineengeslagen in reactie op de vraag vanuit de praktijk. Floral Academy leidt de mensen op, het Leerwerkloket en Werkgeversservicpunt verzorgen de begeleiding naar een passende baan.

Boeketten maken en inpakken
Een dagdeel per week naar de bloemenvakschool gedurende 8 weken. Daar leren cursisten de basisvaardigheden die ze nodig hebben bij de dagelijkse werkzaamheden in een bloemenzaak. De focus ligt op het maken van boeketten en het inpakken ervan. Daarnaast leren de studenten de namen van bloemen en planten.

Vraag en aanbod bij elkaar brengen
Elso Post van Floral Academy: “Met name in de bloemenwinkels en de bloemenhandels op de veiling is grote behoefte aan mensen die boeketten kunnen maken en ze in kunnen pakken. En we weten ook dat er veel mensen zijn die graag aan het werk willen met bloemen, maar niet de nodige vaardigheden hebben. Die kunnen wij ze in acht weken echt leren.”

Een mooie samenwerking, die de praktijk dient, aldus Elso: ”Zo kunnen we vraag en aanbod bij elkaar brengen, samen met het LeerwerkLoket en Werkgeversservicepunt Regio Foodvalley. Zij hebben de juiste kennis van de arbeidsmarkt. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het Leerwerkloket en komen zo bij ons terecht voor de opleiding.”

Klaar voor de praktijk
Na het voltooien van de opleiding is de cursist klaar voor de praktijk en gaat samen met het LeerwerkLoket en Werkgeversservicepunt Regio Foodvalley op zoek naar een passende baan.

Kent u of bent u iemand die graag met bloemen wil werken en graag de basisvaardigheden wil leren?  Stuur een bericht naar foodvalley@leerwerkloket.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie