Afbeelding
Gemeente Ede

Gemeente Ede wil ‘nachtelijke bezoekers’ in beeld brengen met wildcamera’s

2 maart 2021 om 13:57 Dieren

EDE Overdag en ’s nachts zijn verschillende dieren actief in tuinen. Veel dieren zijn voornamelijk ’s nachts actief en leiden daardoor een verborgen leven. Met behulp van het plaatsen van wildcamera’s in achtertuinen wil de gemeente Ede deze nachtelijke bezoekers in beeld brengen. Hiervoor worden deelnemers met een achtertuin en vrijwilligers die de camera’s ophangen en de beelden bekijken gezocht. 

Wildcamera’s maken een foto zodra er een dier voor het oog van de camera beweegt. Dit is niet alleen leuk, spannend en leerzaam, maar het levert volgens de gemeente ook waardevolle informatie op over hoe wilde zoogdieren leven.

SCHUILPLAATS ,,Achtertuinen zijn voor dieren een soort schuilplaats. Om te achterhalen welke soort tuin dieren juist aantrekt of afstoot, zijn we op zoek naar allerlei verschillende tuinen”, aldus de gemeente. ,,Elke achtertuin is dus geschikt voor het plaatsen van een wildcamera. Met de verzamelde gegevens komen we meer te weten over de verspreiding van in het wild levende zoogdieren in (achter)tuinen met behulp van wildcamera’s.”

De biodiversiteit staat wereldwijd sterk onder druk, ook in Ede. ,,We zien steeds minder dier- en plantsoorten in onze tuinen, parken en bossen. De biodiversiteit zorgt voor een stabiel klimaat, maar ook voor bijvoorbeeld schoon water uit de kraan. Het geeft ons voedsel, brandstof, grondstoffen en medicijnen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de biodiversiteit weer in balans komt.”

Inwoners die mee willen doen met het project kunnen zich aanmelden via de gemeentewebsite.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie