Lian Kaspers
Lian Kaspers onbekend

Als het leed in de wereld je raakt

4 maart 2021 om 20:56 Algemeen Deel je nieuws

Lian Kaspers, via Zoom

Hoe gaan we om met grote uitdagingen zoals de klimaatcrisis, armoede en conflict? Waar halen we de energie vandaan om steeds maar weer door te gaan met ons streven naar een betere wereld? Steeds meer mensen komen gevoelens van woede, verdriet en moedeloosheid tegen in hun relatie met de wereld zoals die nu is. Wat hebben deze gevoelens ons te vertellen? Hoe kunnen we ons gevoel inzetten om onze betrokkenheid te bekrachtigen?

Onze betrokkenheid bij de wereld kan pijn doen. Als we de pijn van wat er gebeurt op en mét de aarde niet meer toelaten, ‘negeren’ we een belangrijk alarmsignaal en zullen we niet op tijd ingrijpen. De pijn vormt zo een brug naar onze compassie, onze verbondenheid en onze enorme liefde voor de planeet met al haar levende wezens. Het toelaten, doorvoelen en inzetten van pijn voor de wereld is niet vanzelfsprekend. Je zou het kunnen beschouwen als een spirituele beoefening, waarin we onze compassie en onze bereidheid om bij te dragen aan een mooiere wereld laten groeien.

Lian Kasper is programma-maker, trainer en coach. Zij gebruikt in haar werk rondom onze betrokkenheid bij de wereld het Werk dat weer Verbindt van de Amerikaanse eco-filosofe Joanna Macy. Het Werk dat weer Verbindt bestaat uit een verzameling reflecties en oefeningen waarin angst, woede, verdriet of machteloosheid worden erkend als natuurlijke menselijke reacties, die een uitdrukking vormen van onze onderliggende zorg en liefde. De methode is ontworpen om een diepe verbinding met de natuur en alles dat leeft te (her) ontdekken en onszelf als mens in een groter perspectief te plaatsen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 11 maart 20.00 uur als interactieve ZOOMbijeenkomst. De link is te vinden op de website van de Ontmoeting Bennekom www.deontmoetingbennekom.nl . Toegang is gratis, na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage overmaken ter bestrijding van de onkosten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie