Afbeelding
Ab Donker

KNVB draait zaken om en deelt alle clubs in voor Regio Cup

5 maart 2021 om 18:02 Voetbal

EDE De KNVB laat weten dat alle verenigingen ingedeeld worden voor de Regio Cup. Maar de vraag is, ook in deze regio, of alle clubs dat wel willen.

Eip Janssen

Zoals bekend heeft de KNVB de competitie 2-020/2021 wegens de coronacrisis voortijdig moeten beëindigen. De KNVB liet weten als alternatief een Regio Cup te organiseren op het moment dat het spelen van wedstrijden weer is toegestaan. Clubs konden zich daarvoor melden was het plan.

,,De KNVB heeft alle teams op voorhand ingedeeld”, meldt de voetbalbond nu. 

,,Dat betekent dat zij hierdoor automatisch zijn ingeschreven. Mocht de vereniging of een deze deelname niet willen, is de mogelijkheid om teams uit te schrijven voor deelname. De uiterste datum hiervoor is vrijdag 19 maart.”

Verwacht wordt dat een groot aantal clubs zal zich afmelden.

In diverse regio’s (Achterhoek, Liemers, Arnhem, Utrecht, De Betuwe en Ede zijn al initiatieven ontplooid zelf iets te regelen.

In de gemeente Ede wordt gedacht aan het in ere herstellen van de strijd om de Ede-Cup. De BEV, bij monde van voorzitter Willem van Ginkel was positief over het plan. Maar een concreet aanbod volgde tot op heden nog niet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie