Afbeelding
Ted Walker

‘Dood wolvin vrijwel zeker gevolg van verstoring door mensen’

7 maart 2021 om 13:16 Dieren

EDE Boswachter Frank Theunissen van Natuurmonumenten baalt enorm van de dood van de wolvin, die zaterdag werd doodgereden op de N224 bij Ede. Dat zegt hij tegen Omroep Gelderland. De boswachter weet zeker dat verstoring door mensen ten grondslag ligt aan de dood van de wolvin. ,,Als mensen op de wandelpaden blijven, is er niets aan de hand. Nee, ik heb geen bewijs dat dat hier gebeurd is. Dat weet ik.”

,,Je moet altijd alles bewijzen voor je het zegt, maar voor mij en de andere boswachters is er niets logisch aan dat de wolvin op dat tijdstip de N224 oploopt. ‘s Morgens vroeg, misschien. Of ‘s avonds laat. Maar niet om 11.00 uur. Als je je gezonde verstand gebruikt en één en één optelt, weet je hoe het zit. Ik ben er echt even klaar mee.”

De timing kon niet ongelukkiger, legt Theunissen uit. ,,We zitten middenin de paartijd. Normaal gesproken was het vrouwtje in deze periode zwanger geworden en had ze na 63 dagen een welp gekregen. Ze was loops, groef al holen.” De dood van de wolvin leidt vrijwel zeker het vertrek in van de wolf. ,,Het is aannemelijk dat hij vertrekt”, erkent Theunissen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie