het Maltezer Leeuwtje vlak voor het bijtincident
het Maltezer Leeuwtje vlak voor het bijtincident Eigen foto

Agressieve Duitse Herder gezocht: ‘We willen eventueel leed in de toekomst voorkomen’

7 maart 2021 om 17:19 Dieren

EDE Op de Edese Heide vond afgelopen vrijdag in het losloopgebied een bijtincident tussen twee honden plaats. Als gevolg daarvan stierf een Maltezer Leeuwtje. De partner van de vader van de eigenaresse van het dier is op zoek naar de eigenaresse van de bijtende hond. ,,We willen eventueel leed in de toekomst voorkomen.’’, zo zegt hij.

Door Ted Walker

De dochter van de partner van Max Keijzer woont sinds kort op zichzelf. Om zich niet te eenzaam te voelen kreeg zij het hondje van haar moeder mee naar haar nieuwe woonomgeving. ,,De bewuste vrijdag ging zij, ze is officieel niet mijn dochter maar dat voelt wel zo,  samen met iemand anders wandelen op de Heide tegenover het pannenkoekenrestaurant’’, vertelt Keijzer. ,,Ze waren nog maar kort op de Heide, rond 11.00 uur, toen daar ineens een donkere Duitse Herder op haar hondje afkwam en meteen in de aanval ging. De Herder greep de hond van mijn dochter die te klein was om zich te verweren. Bij de hond liep een oudere dame van rond de 70 jaar oud met een beetje rossig haar. Zij riep naar de Herder dat hij los moest laten. Toen die Duitse Herder dat op enig moment deed hebben mijn dochter en haar gezelschap haar hondje meteen opgepakt en naar de dierenarts aan de Molenstraat in Ede gebracht. Die constateerde dat de hond al was overleden. In de consternatie op de Heide hebben mijn dochter en haar gezelschap niet met de vrouw gesproken’’, Aldus Keijzer.

AANGIFTE Voor zijn dochter is het leed niet te overzien zij is haar maatje kwijt. ,,Dit is ook de reden waarom wij aangifte hebben gedaan bij de politie. De hond die aanviel moet echt worden opgespoord zodat kan worden onderzocht of deze hond wel zonder muilkorf los kan lopen. Voor mijn dochter is het echt verschrikkelijk wat er gebeurd is, en ik wil voorkomen dat dit in de toekomst nog eens kan gebeuren. De zaak is overigens overgedragen aan de afdeling Toezicht van de gemeente.’’

TIPS ZIJN WELKOM Kent u de omschreven Duitse Herder of de eigenaresse of heeft u het bijtincident gezien en heeft u meer informatie? Uw tips zijn welkom bij de afdeling Toezicht van de gemeente Ede. De afdeling is bereikbaar onder telefoonnummer 0318 680 132.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie