Djonie Jacobsen achter de lichttafel bij een evenement van Poppodium Astrant.
Djonie Jacobsen achter de lichttafel bij een evenement van Poppodium Astrant. Eigen foto
Vrijwilliger in Beeld

‘Muziek en gezelligheid is belangrijk’

10 maart 2021 om 16:00 Maatschappelijk

EDE 2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. Vrijwilligerswerk heb je in allerlei soorten en maten, net zoals er ook heel veel verschillende vrijwilligers bestaan. In deze rubriek vertellen mensen uit Ede (of uit een van de omliggende dorpen) wat zij voor vrijwilligerswerk doen en waarom.

Naam: Djonie Jacobsen
Leeftijd: bijna 21
Woonplaats: Ede
In het dagelijks leven: Student evenemententechniek ROC Midden-Nederland
Vrijwilligerswerk: Technicus geluid en licht
Organisatie: Poppodium Astrant
Quote: ,,Ik hoop dat we snel weer live shows kunnen draaien. Cultuur en gezelligheid zijn heel belangrijk in het leven. Zeker voor jongeren.”

PODIUM Er is heel wat gebeurd sinds Djonie twee jaar geleden onaangekondigd Astrant binnenstapte. Hij had een poster zien hangen waarop vrijwilligers voor het poppodium gevraagd werden en dat leek hem wel wat. ,,Ik kon bij de techniek aan de slag. In het begin hielp ik vooral met het klaarzetten van microfoons, de aankleding en het opruimen na afloop. Al doende leerde ik meer over de technische kant en nu draai ik zelf shows. Ik regel dan het geluid en de belichting. Het werk is zo leuk dat ik een opleiding ben gaan doen in de evenemententechniek.”

BACKSTAGE Het mooiste vindt Djonie de sfeer bij de optredens. ,,Je ziet het plezier bij het publiek, de verbinding tussen de mensen. We hebben een veelzijdig aanbod van blues tot comedy-optredens en van jazz tot metal. Zowel de muziek als de mensen zorgen ervoor dat het nooit eentonig is. Persoonlijk verzorg ik graag de belichting bij sfeervolle nummers. Zo mocht ik de techniek doen bij het optreden van Lavalu. Schitterend! En je mag natuurlijk ook backstage.”

MUURSCHILDERING Bij Astrant kun je op allerlei manieren creatief aan de slag. Zo heeft Djonie met veel plezier meegeholpen bij het project Garden of Ede. ,,Hierbij maakten we met een grote groep mensen een enorme kleurrijke muurschildering. Ik hielp onder meer bij het regelen en het aansturen van de mensen. Er is van alles te doen. Als vrijwilliger bij Astrant zet je je 4 uur per maand in voor een van de activiteiten. Meer mag natuurlijk ook als je dat wil en kan.”

JONGEREN Astrant is volgens Djonie een fijne plek. Niet alleen voor de jongeren die er een concert of evenement bezoeken, maar ook voor de vrijwilligers. Dat zijn trouwens ook vaak zelf jongeren. Maar iedereen die de popcultuur in Ede op de kaart wil zetten, is welkom. Net als vrijwilligers om bardiensten te draaien. ,,Astrant zorgt goed voor haar vrijwilligers”, vertelt Djonie. ,,Er zijn – normaal gesproken- bijeenkomsten, zoals een spelletjesavond of een BBQ. Bovendien krijg ik hier de kans en het vertrouwen om nieuwe dingen te leren.”

De volgende keer Bouke Boerrigter over zijn inzet bij de kerk Op Doortocht.

Dit artikel wordt u aangeboden door meerdere samenwerkende vrijwilligersorganisaties. ,,Vrijwillige inzet, voor iedereen is er iets passends. Graag willen we samen met u gaan ontdekken wat dat is. Bel daarvoor Malkander: 0318-208080.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie