Afbeelding
Politie

Klopjacht op inbrekers in Otterlo; niemand aangehouden

11 maart 2021 om 11:06 Inbraak

OTTERLO De politie heeft woensdagavond in Otterlo veel mensen en materieel ingezet na een inbraakmelding bij een woning aan de Dr. Beumerlaan. ,,Ondanks alle inspanningen hebben we helaas niemand kunnen aanhouden’’, zegt politiewoordvoerder Sven Strijbosch.

De melding van ,,heterdaad inbraak’’ vanaf de Beumerlaan, nabij de Pothovenlaan, kwam rond 19.40 uur binnen. ,,De bewoners, die op dat moment beneden in de woonkamer waren, hoorden boven voetstappen, terwijl daar in principe niemand kon zijn’’, meldt wijkagent Andries Boerendans op Instagram. ,,Toen één van de bewoners naar boven snelde en de deur probeerde te openen, bleek dat de slaapkamerdeur van binnenuit op slot was gedraaid. Even later, toen toegesnelde politiecollega’s ter plaatse waren, bleek dat de dader of daders gevlogen waren. Een uitgebreide zoektocht leverde helaas niks meer op.’’ 

HELIKOPTER De politie kwam naar Otterlo met een aantal politie-auto’s uit Ede en Apeldoorn, voerde controles uit bij verkeer dat Otterlo verliet en zette een speurhond in. Ook cirkelde enige tijd een politiehelikopter boven het dorp. 

,,Een inbraak is altijd heftig en heeft enorme impact, helemaal als bewoners thuis zijn’’, licht Strijbosch toe. ,,Voor ons was er de mogelijkheid om de inbreker(s) wellicht nog te kunnen vinden in de nabije omgeving. Vandaar de grote politie-inzet direct na de inbraak. Helaas tot dusver zonder resultaat. Het onderzoek loopt en er is aangifte gedaan.’’

CONTACT POLITIE De politie vraagt mensen die meer informatie hebben, mogelijk camerabeelden of iets hebben gehoord of gezien contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie