Een woning aan de Bovenweg in Bennekom raakte zwaar beschadigd toen een boom op het dak viel.
Een woning aan de Bovenweg in Bennekom raakte zwaar beschadigd toen een boom op het dak viel. AS Media

Storm Evert zorgt voor schade en overlast in Ede

11 maart 2021 om 12:04 Overig

EDE De harde wind heeft donderdag op meerdere plekken voor schade gezorgd in Ede. Evert, zoals de voorjaarsstorm genoemd wordt, blies op diverse plekken dakpannen van het dak en ook enkele bomen legden het loodje.

Het natuurgeweld zorgde er onder meer voor dat er donderdagochtend een boom omwaaide op de Verlengde Maanderweg. Even verderop waaide ook een deel van de schoorsteenpijp van een horecazaak los. De hoogwerker van de brandweer moest in dat laatste geval ter plaatse komen. Voor zover bekend raakte niemand bij de incidenten gewond.

Een woning aan de Bovenweg in Bennekom raakte zwaar beschadigd doordat een boom omwaaide en op het dak terecht kwam. Een boomstam is door het plafond naar binnengevallen, waarna een deel van de vloer op de tweede etage, vlak naast een kinderbedje, terecht was gekomen. De brandweer is gekomen en zal voor een veilige situatie zorgen. De schade aan de woning is enorm en Stichting Salvage is gekomen om de bewoners bij te staan met de schade-afhandeling.


Een woning aan de Bovenweg in Bennekom raakte zwaar beschadigd toen een boom op het dak viel. - AS Media

Aan de Hofbeeklaan sneuvelde een verkeersbord. Bij een bedrijfspand aan de Celsiusstraat waren werkzaamheden op het dak bezig. Door de harde wind is daar donderdagochtend de reling losgeraakt en kwam de dakbedekking naar beneden. Uit voorzorg werd een deel van de straat afgezet.

Een boom aan de N224, ter hoogte van de Groot Ginkelseweg, stond een boom op omvallen. Daarom werd één rijbaan van de weg afgesloten waarna de brandweer de situatie heeft veiliggesteld en de boom heeft neergehaald.


Op de Verlengde Maanderweg waaide een boom om. - Ted Walker

Bron video: Lisette Ruzius.

Op de Verlengde Maanderweg waaide een boom om.
Op de Verlengde Maanderweg waaide een boom om.
Op de Verlengde Maanderweg waaide een boom om.
De schoorsteenpijp van een horecazaak waaide los door de storm.
Op de Hofbeeklaan sneuvelde een verkeersbord.
Een woning aan de Bovenweg in Bennekom raakte zwaar beschadigd toen een boom op het dak viel.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie