eso11dvodos
eso11dvodos Theo Beumer

DVO plaatst zich voor play-offs

13 maart 2021 om 17:08 Korfbal

BENNEKOM DVO/Accountor heeft zich geplaatst voor de play-offs van de Korfbal League. DOS’46 werd na een bliksemstart met 23-17 verslagen. Op de laatste reguliere competitiedag wordt beslist of de Bennekommers als derde of vierde aan de verlenging van de competitie gaan beginnen.

Waar DVO dit seizoen regelmatig slecht uit de startblokken kwam, kende het nu een hele goede opening. De opponent uit Nijeveen werd op een 11-3 achterstand gezet. Bij de thuisploeg haalde Gertjan Meerkerk weer zijn oude vorm. In het andere vak was er een hoofdrol voor Caitlin Keller weg gelegd. Met in totaal zes doelpunten en een aantal geslaagde verdedigende acties, werd zijn terecht uitgeroepen tot player of the match.

,,Het ging de eerste twintig minuten erg goed’’, keek de 19-jarige Bennekomse terug. ,,Alles lukte aan onze kant. Ook had ik DOS wel als een moeilijker tegenstander ingeschat. Zelf voel ik ook het vertrouwen van de staf en de spelers. Dat geeft toch vleugels.’’

De Bennekomse trainer van DOS, Edwin Bouman, bracht al snel de niet geheel fitte Max Malestein. De Edese Eline van Veldhuisen, juist de tegenstandster van Keller, werd juist snel uit het veld gehaald. Wellicht ook door die wijzigingen scoorde DVO voor de rust nog maar een keer: 12-6. ,,DOS is wel een team wat nooit opgeeft. Daar werden we in de rust nog op gewezen’’, stelde Keller.

SPANNEND Echt spannend werd het niet. Ook al omdat Keller al snel twee keer scoorde. Uiteindelijk werd de eindstand 23-17. Met dus een hoofdrol voor Keller, die dit korte seizoen in DVO 2 begon. ,,In de uitwedstrijd stond ik er voor het eerst in omdat Daniëlle Boadi ziek was. Zij heeft daarna ook knieproblemen gehad. Maar nu zij weer terug is, sta ik er nog steeds in’’, aldus de korfbalster, die bij Oost Arnhem begon, maar als D-pupil al in Bennekom speelde, en daar ook naar toe verhuisde.

Keller begint met DVO op de slotdag van de reguliere competitie als nummer drie. Dan moet koploper Fortuna bezocht worden, waar concurrent DOS het laag geklasseerde KCC ontvangt. ,,Wij moeten dus eigenlijk een punt halen. Dat wordt heel moeilijk. Ik denk dat wij alleen kans hebben, als wij spelen zoals in de eerste twintig minuten.’’

Hoewel de play-offs dan zijn bereikt, zit er een heel verschil om derde dan wel vierde te worden. Als vierde is het zeker dat het ongenaakbare PKC de tegenstander is. Eindigt DVO als nummer drie, dan is de tegenstander nog niet bekend, maar zijn er zeker nog kansen op een vervolg. ,,Ook al winnen we twee keer van DOS, is het nog niet zeker dan we derde worden. Het puntenverlies tegen Dalto en KCC kunnen dure punten zijn geweest. Als we tegen PKC moeten spelen, weet je gewoon dat het heel moeilijk wordt.’’

Maar eerst dus nog de wedstrijd bij Fortuna, dat sowieso als zeker is poule B als winnaar af te sluiten. Wellicht opnieuw een hoofdrol voor Caitlin Keller. ,,Laten we het hopen. Een wedstrijd als vandaag is wel goed voor het zelfvertrouwen.’’

Doelpunten DVO: Caitlin Keller en Gertjan Meerkerk 6, Koen van Roekel en Chris van Haren 3, Daniëlle Boadi 2, Renée van Ginkel, Robbe de Wit en Lois Bakker 1