Afbeelding
Politie

Politie achtervolgt bromfietser in Ede: zonder helm en onder invloed van drugs

14 maart 2021 om 09:06 Overig

EDE De politie in Ede heeft vannacht na een achtervolging de helmloze bestuurder van een bromfiets aangehouden. De bestuurder overtrad tijdens de achtervolging meerdere verkeersregels, bleek onder invloed van drugs te hebben gereden en had bij zijn fouillering harddrugs en een verboden mes op zak.

,,Tijdens de surveillance zagen mijn collega en ik op de Spinderweg een bromfiets voorbij rijden. Wat opviel was dat beide opzittenden geen helm droegen”, schrijft wijkagent Gerben Algra op Instagram. ,,Toen wij achter de bromfiets reden, was voor ons direct duidelijk dat de bestuurder niet wilde stoppen. Het werd een achtervolging waarbij de bestuurder grote risico’s nam om weg te komen van ons en snelheden haalde van zo’n 80 kilometer per uur. Hierbij pleegde de bestuurder ook meerdere verkeersovertredingen. De achtervolging begon op de Jachtlaan en leidde via de Klaphekweg, Veenderweg, Proosdijpark, Floreslaan, Proosdijerveldweg, Lunterseweg, Kernhemseweg tot aan de oversteek met de N224/Amsterdamseweg. Bij de oversteek van de N224 met de Amsterdamseweg verloor de bestuurder de macht over de bromfiets waarbij hij een greppel inreed. Hierna konden wij de bestuurder direct aanhouden.”

De verdachte bleek onder invloed van drugs te hebben gereden en had bij zijn fouillering harddrugs en een verboden mes op zak.  De bromfiets, de harddrugs en het mes zijn in beslag genomen voor onderzoek.  De bromfiets bleek te zijn opgevoerd en was voorzien van een kenteken dat niet op dit apparaat behoorde. ,,Al met al een waslijst aan zaken waarvoor proces-verbaal zal worden opgemaakt”, schrijft wijkagent Algra. De politie meldt niets over de bijrijder.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie