Het eindfeest van de laatste editie in 2019 met Kraantje Pappie, Edsilia Rombley en Popgunnn op het podium.
Het eindfeest van de laatste editie in 2019 met Kraantje Pappie, Edsilia Rombley en Popgunnn op het podium. Theo Beumer

Heideweekbestuur wil kijken naar wat wél kan

15 maart 2021 om 09:02 Evenementen

EDE Op de achtergrond werkt het bestuur van de Heideweek, samen met een aantal commissies, hard aan de voorbereiding van de Heideweek 2021. De Heideweek vindt elk jaar plaats in de laatste volle week van augustus. Dit jaar is dat van 20 tot en met 28 augustus. Vorige zomer zou de 85ste editie moeten hebben plaatsgevonden.

,,Evenementen voorbereiden in coronatijd is, net als voor alle andere organisatoren, een hele uitdaging. Het lijkt op beleggen met dagkoersen. Toch blijven we positief en kijken we vooral naar dat wat op dit moment wél kan.” Aan het woord is Gilbert Meurs, voorzitter van de Stichting Heideweek Ede.

SPANNEND EN COMPLEX De maanden maart, april en mei worden volgens hem vooral spannend. ,,Als er steeds meer mogelijk wordt in Nederland, dan zou een Heideweek heel goed kunnen. Het bestuur van de Heideweek houdt daarom continu de vinger aan de pols bij de gemeente die overigens intensief met ons meedenkt en hard meewerkt om de Heideweek mogelijk te maken. Dit jaar is alles uiteraard veel complexer door alle aanvullende maatregelen en vraagt het ook veel van de gemeente, alle betrokken hulpdiensten en de veiligheidsregio. Zij moeten immers alle aanvragen toetsen en instaan voor voldoende capaciteit tijdens de evenementen.”

KUIPERPLEIN Het bestuur houdt naar eigen zeggen rekening met een Heideweek ‘in behoorlijk aangepaste vorm’. Waarschijnlijk zijn dat alleen de evenementen die een in- en een uitgangscontrole hebben, zodat de te verwachten verplichte toegangsregistratie en coronacheck op een goede en veilige manier kan plaatsvinden. ,,We houden daarnaast ook al rekening met e-ticketing. Want dat lijkt toch de norm te worden’, aldus Meurs. 

,,Het omheinde Kuiperplein, waar we sinds 2016 diverse evenementen organiseren waaronder onze grote muziekavonden, het Kinderfestival en de Drive-in filmavond, leent zich hier goed voor. We zetten echt alles op alles om een aantal evenementen te organiseren waar Ede veel plezier aan beleeft. Uiteraard binnen alle geldende regels en maatregelen.”

Altijd op de hoogte zijn van evenementen en activiteiten?
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie