Het Maltezer Leeuwtje vlak voor het dodelijke bijtincident.
Het Maltezer Leeuwtje vlak voor het dodelijke bijtincident. Eigen foto

Nieuwe oproep voor eigenaresse van bij dodelijk bijtincident betrokken herdershond

15 maart 2021 om 17:08 Dieren

EDE Het is nog altijd niet bekend wie de eigenaresse is van een herdershond die betrokken was bij een dodelijk bijtincident op de Edese heide. De eigenaresse van de herdershond heeft zich nog niet gemeld. Daarom heeft de gemeentelijke afdeling Handhaving opnieuw een oproep geplaatst.

Het trieste voorval vond op vrijdag 5 maart tussen 11.00 en 12.00 uur plaats op de Edese heide ter hoogte van parkeerplaats de Drieberg. Bij het bijtincident tussen de herdershond en een Maltezer Leeuwtje, is het Maltezer Leeuwtje uiteindelijk bezweken aan haar verwondingen.

,,Wij zijn op zoek naar een vrouw rond de zeventig jaar oud. De vrouw heeft een normaal postuur en rossig haar tot op de schouders”, aldus de Edese handhavers. ,,Mevrouw liep op dat moment met een kortharige herdershond met een donkere vacht. De hond droeg ten tijde van het incident een blauw/grijs borsttuig dat voorzien is van een handvat aan de bovenzijde.”

,,Bent u of kent u deze persoon of heeft u informatie met betrekking tot dit incident? Dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met de afdeling Handhaving gemeente Ede op 0318-680132.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie