Pluim voor Mirre en Vera
Pluim voor Mirre en Vera Gemeente Ede

Twee Pluimen voor Edese kinderen en jongeren

16 maart 2021 om 19:00 Mensen

EDE Burgemeester René Verhulst heeft weer twee Pluimen uitgereikt aan Edese kinderen en jongeren. Normaal reikt de burgemeester de Edese Pluim op een feestelijke bijeenkomst uit, maar door corona was dit niet mogelijk. De Pluimen werden daarom dit keer uitgereikt op locatie. 

De Pluim is een onderscheiding voor kinderen en jongeren die zich belangeloos hebben ingezet voor de samenleving of een bijzondere prestatie hebben verricht. Ook kan een Pluim worden uitgereikt aan kinderen of teams die nationaal of internationaal kampioen zijn geworden op het gebied van sport of cultuur. 

De twee Pluimen waren dit keer voor:

Kindercollege Ede heeft zich ruim twee jaar ingezet als ambassadeur voor de gemeente Ede.  Lisa van der Burgh, Nora Kudair, Necati Özel en Max-Merijn Terpstra zijn betrokken bij hun leefomgeving. Ze hebben thema’s op gebied van gezondheid en bewegen opgepakt. Ook werkten ze mee aan mediacampagnes en openingen. Tijdens evenementen hadden ze een ceremoniële rol.

Vera Krah en Mirre Siegers ruimen plastic zwerfafval op. Ze willen dat er een veiliger en schonere leefomgeving ontstaat voor zowel mens als dier. Deze jonge afvalambassadeurs willen dat anderen ook zuinig zijn op de natuur. Ze vertellen hun verhaal en zorgen op deze manier voor bewustwording bij anderen. Ook stimuleren ze schoolgenoten om mee te helpen.

In de jury zaten wethouder Leon Meijer, portefeuille Jeugdzorg, teamchef Cemal Al van politie Ede, Mariam Chaoui van Malkander, raadslid Charifa el Kaddouri, Sjonnie Maasdam van Sportservice Ede en Ümmünur Özel, voorzitter jongerenraad.

Bron video: Gemeente Ede


Pluim voor Kindercollege Ede.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie