Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Gemeente Ede

Gemeente zoekt nieuw Kindercollege Ede

16 maart 2021 om 17:52 Politiek

EDE De burgemeester en wethouders van Ede zijn op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester en twee kinderwethouders. Elke twee jaar wordt een nieuw Kindercollege gekozen. Kinderen uit groep vijf, zes of zeven van de basisschool kunnen solliciteren naar deze functie, meldt de gemeente via de website.

Leden van het Kindercollege mogen twee jaar hun ideeën vertellen aan het college van burgemeester en wethouders en ook aan de gemeenteraad. Bij grote evenementen zoals de Airborne, Heideweek, Avondvierdaagse en de uitreiking van de Kinderlintjes (Pluimen), mag het Kindercollege als gast aanwezig zijn.

Kinderburgemeester Lisa van der Burgh en kinderwethouders Nora Kudair, Necati Özel en Max-Merijn Terpstra vormden samen het eerste Edese Kindercollege. Ze hebben zich ruim twee jaar ingezet als ambassadeur voor de gemeente Ede. 

Burgemeester Verhulst: ,,Niet alleen kun je er veel van leren. Het is ook gewoon heel erg leuk en gezellig. Zo gaat het Kindercollege af en toe met mij of een wethouder op pad om iets te bezoeken of te openen. Hoe bijzonder is dat! Ik kijk er in elk geval naar uit.”

Wie het leuk vindt om deel te nemen aan het Kindercollege, kan zich aanmelden via deze link.

Bron video: Gemeente Ede


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie