De bal moet weer rollen maar in welk toernooi en wanneer?
De bal moet weer rollen maar in welk toernooi en wanneer? Ab Donker

Edese voetballand sterk verdeeld over geplande toernooien

18 maart 2021 om 09:11 Voetbal

EDE De voetbalclubs in de gemeente Ede hopen op niet al te lange termijn nog te kunnen voetballen. Maar veel zal afhangen welke besluiten er worden genomen rondom het coronavirus.

De KNVB kwam na het volledig stopzetten van de competitie 2021/2022 met een alternatief plan. De clubs worden automatisch ingedeeld voor de KNVB Regio Cup tenzij men zich voor 19 maart heeft afgemeld. 

EDE CUP Daarnaast kwam op initiatief van KSV Fortissimo trainer Paul Bremer een plan naar buiten om in samenwerking met de BEV (Belangengemeenschap Edese Veldvoetbalverenigingen) de Ede Cup nieuw leven in te blazen.

,,Dat plan sprak ons aan maar al snel werd duidelijk dat een aantal clubs een eigen koers hadden ingezet. Dat werd mede door jullie publicatie in Ede Stad bekend. Daarom hebben we afgelopen maandagavond (15 maart, red.) het besluit genomen geen energie in de organisatie om de Ede Cup te steken”, laat BEV-voorzitter Willem van Ginkel weten.

ALTERNATIEVEN Een rondje langs de velden leverde het volgende beeld op. De voetbalverenigingen zijn sterk verdeeld over een mogelijke Ede Cup en/of KNVB Regio Cup en kiezen in meerderheid een eigen pad.

 Eersteklasser Bennekom legde contact met DTS Ede, DUNO D, De Merino’s, VRC en SDV Barneveld. Deze zes teams willen zodra de corona maatregelen dat toestaan van start gaan met een eigen wedstrijdenreeks.

Op initiatief van Blauw Geel’55 vonden Advendo ’57, SDS ’55, KSV Fortissimo en de Wageningse clubs SKV en ONA ’55 elkaar. 

,, Paul Bremer (KSV Fortissimo) had eerder met de suggestie om de Ede Cup te spelen al een voorzet gegeven. Al snel nadat duidelijk werd dat de organisatie om de Ede Cup niet van de grond kwam is er met elkaar contact gezocht. Dan maak je gebruik van de contacten die je in de voetbalwereld hebt”, vertelt Van der Hoop.

,,Er ligt een draaiboek klaar. De reglementen zijn beschreven. De scheidsrechters worden door de thuisspelende verenigingen geregeld. En het worden niet alleen krachtmetingen voor de hoofdmacht, maar de tweede elftallen zullen elkaar ontmoeten. Of het een halve of hele competitie wordt is uiteraard afhankelijk op welk moment het groene licht er is om te mogen voetballen. De clubs hebben zich inmiddels bij de KNVB afgemeld voor de Regio Cup”, gaat hij verder.

VERRAST Lunteren trainer Dennis van den Berg reageert wat verrast op dit initiatief. ,,Voor zover mij bekend is VV Lunteren niet gevraagd om aan dit toernooi deel te nemen. Als dat wel was gedaan hadden wij er zeker voor open gestaan.’’

Namens SV Otterlo laat Gerard de Rooij het volgende weten. ,,Wij waren al eens eerder gevraagd door Elspeet om met een aantal clubs een toernooi te spelen. Dat hebben we eerst iets afgehouden, omdat ook een mogelijke organisatie om de Ede Cup liep. Toen duidelijk was dat dit niet doorging, hebben wij Elspeet aangegeven te willen meedoen. Samen met Stroe, VVOP, Terschuurse Boys, VVOP en Zwart Wit. Dit toernooi is ook aangemeld bij de KNVB. Deze wedstrijden vallen onder de KNVB Regio Cup. Het voordeel nu ook is dat de KNVB de scheidsrechters regelt. Van het toernooi met de vier Edese clubs is mij niets bekend.’’

Ede/Victoria had wel met de Ede Cup willen meedoen. Nu twijfelt men mee te doen om de KNVB Regio Cup. ,,Wij moeten dat nog intern overleggen’’, laat trainer Danny Suitela weten.

SV Harskamp was de club die van meet af aan duidelijk was. ,,Wij doen aan geen enkel te organiseren toernooi mee. De focus is volledig gericht op de start van het komende seizoen 2021/22”, liet Escher van Norel eerder weten.

ZONDAGVOETBAL FC Jeugd, op zondag uitkomende in de tweede klasse had zich graag willen meten in de door VV Bennekom opgezette wedstrijden reeks. Ook deelname aan het Edese/Wageningse toernooi was een optie geweest. 

,,Er zijn, ik heb het al eerder gezegd, weinig zondagploegen op ons niveau in deze omgeving. Wij hebben nog met Bennekom (Hein Oelderik, red.) contact gezocht. Hij begreep onze vraag maar kon niet meer helpen. De andere opzet waarover Marcel van der Hoop en Paul Bremer zich hebben ingezet was ons onbekend. Wij doen wel mee aan de KNVB Regio Cup en wachten met enige spanning af wat een regionale indeling gaat opleveren”, aldus Melis Versteeg namens FC Jeugd.

SV Harskamp he Boys doen aan geen enkel toernooi mee. ,,Wij geven de voorkeur eraan zelf wat oefenwedstrijden te regelen”, laat Rudy Möller tenslotte namens Edesche Boys weten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie